İzmir'de alkol yasağı kararının oy birliği ile alındığı açıklanmıştı: Tunç Soyer, imza atmadığını açıkladı

İzmir'de İl Hıfzısıhha Kurulu'nun aldığı alkol satışı yasağı kararının oybirliği ile alındığı açıklanmıştı. Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, karara imza atmadığını açıkladı.

İzmir'de alkol yasağı kararının oy birliği ile alındığı açıklanmıştı: Tunç Soyer, imza atmadığını açıkladı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta tam kapanma kararını açıklamış, açıklamanın ardından ise tam kapanma süresince alkol satışının yasaklandığı açıklanmıştı.

Söz konusu kararın hukuki dayanağı tartışılmaya devam ederken; valilikler kentler için alkol yasağı kararı almaya başladı.

O illerden biri olan İzmir'de valilik şu ifadelerle alkol satışının yasaklandığını duyurmuştu:

"İlimiz İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun 10.12.2020 tarihli ve 2020/144 nolu kararındaki 'sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde açık kalmasına izin verilen her türlü market, bakkal gibi iş yerlerinde sokağa çıkma kısıtlaması süresince alkollü içecek satışı yapılmaması' maddesine istinaden 29.04.2021-17.05.2021 tarihleri arasında market, bakkal, büfe gibi yerlerde alkollü içecek satışına izin verilmemesine karar verilmiştir.

Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195. Maddesi kapsamında gerekli adlî işlemlerin başlatılmasına oy birliğiyle karar verilmiştir."

TUNÇ SOYER'DEN AÇIKLAMA

Valiliğin açıklamasında yer alan oybirliği ibaresi ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından yalanlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ''İzmir İl Hıfzısıhha Kurulu'nda oy birliğiyle alındığı açıklanan 2021/28 sayılı kararda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'in imzası bulunmamaktadır'' ifadeleri kullanıldı.

Etiketler
Tam kapanmada alkol yasağı Tunç Soyer İzmir