Süleyman Soylu 'görüntü yasağı'nı böyle savundu: Cep telefonlarından önce adalet tecelli etmiyor muydu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında EGM tarafından yayımlanan ve polislerin toplumsal olaylara yönelik müdahalesinde görüntü ve ses alınmasının yasaklandığı genelge hakkında konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş imzalı bir genelge yayımlanmış, genelgede “Personelimiz görevini ifa ederken bu tür ses ve görüntü alınmasına tevessül edecek davranışlara fırsat vermemeleri, eylemin veya durumun niteliğine göre kayıt yapan kişileri engellemeleri, kanuni şartları oluştuğunda adli işlem yapmaları gerektiği konusunda tüm personelin bilgilendirilmesini önemli rica ederim” ifadeleri kullanılmıştı.

Söz konusu genelge tartışılmaya devame ederken; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Turk'te katıldığı bir programda EGM tarafından yayımlanan ve polislerin toplumsal olaylara yönelik müdahalesinde görüntü ve ses alınmasının yasaklandığı genelge hakkında konuştu.

Genelgenin Anayasa'ya uygun olduğunu savunan Soylu, ''Dünyada, cep telefonlarından önce adalet tecelli etmiyor muydu?'' ifadelerini kullandı.

Soylu'nun açıklamalarına ilişkin görüntüler, İçişleri Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından da paylaşıldı.

Etiketler
Süleyman Soylu Polis Telefon