Başkent Ankara’nın en meşhur 4 yöresel lezzeti

Başkent Ankara’nın en meşhur 4 yöresel lezzeti

Türkiye’nin başkenti olan Ankara, aynı zamanda ülkemizin en kalabalık 2. ilidir. İç Anadolu Bölgesi’nde yer alır. Kendine has soğuk havası ilk başta ön yargılara sebep olabilir ama bürokrasi şehri Ankara’nın birçok meşhur yöresel lezzeti mevcuttur.

Genelde etli yemekleri ile öne çıkan Ankara mutfağı, aslında çorbasından tatlısına kadar kendine özgü lezzetler barındıran çok yönlü bir mutfaktır. Soğuk ve gri olarak nitelendirdiğimiz bu il, tarih içinde birçok kültürle etkileşime geçmiş ve birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Ankara yöresi yemekleri diye düşündüğünüzde ilk başta aklınıza bir şey gelmeyebilir. Aşağıdaki yazımızla bürokrasi kenti olarak da bilinen Ankara’nın en özel yemeklerini bulabilirsiniz. Sizin için araştırdık ve derledik, işte bu güzide şehrin en öne çıkan yerel lezzetleri!

Başkent Ankara’nın en meşhur 4 yöresel lezzeti - Resim : 1

BEYPAZARI GÜVECİ

Ankara’nın en meşhur lezzetlerinden biri olan Beypazarı güveci yöre halkı tarafından sevilerek tüketilir. Genelde öğle aralarının vazgeçilmezi olan bu güvecin lezzeti, yanına alacağınız ayranla ikiye katlanır. Şehrin hemen hemen her lokantasında denk geleceğiniz bu meşhur güvecin fiyatı pahalı değildir. Ankara’nın Beypazarı ilçesinde ortaya çıkan bu leziz yemek sadece Ankara’nın değil ülkenin sevilen lezzetleri arasına girebilir.

Eğer bir gün Ankara’nın sokaklarına yolunuz düşerse Beypazarı güvecini tatmadan dönmeyin!

Başkent Ankara’nın en meşhur 4 yöresel lezzeti - Resim : 2

EFELEK SARMASI

Bir sarma çeşidi olan efelek sarması size ilk başta yaprak sarması gibi gelebilir. Ama bu yemeğin lezzeti ne yaprak sarmasına ne de bir başka sarma türüne benzer. Üçgen olarak sarılan Efelek sarması, Ankara usulü yapılan harc ile doldurulur ve afiyetle tüketilir. Yapılışı epey zaman alan bu sarmaya şehrin çeşitli lokantalarında denk gelebilirsiniz.

AŞ ÇORBASI

Başkent Ankara’nın belki de en sevilen çorbası olan aş çorbası, kış aylarının vazgeçilmezidir. Şifalı çorba olarak da bilinir. Öğle veya akşam yemeklerinde tercih edilen bu çorba aynı zaman da oldukça doyurucudur. Çorbanın içinde tereyağı, kıyma, nohut gibi besin değeri yüksek malzemeler bulunur.

Başkent Ankara’nın en meşhur 4 yöresel lezzeti - Resim : 3

BAZLAMA KEBABI

Her şehrin kendine özgü bir kebabı olur da Ankara’nın olmaz mı? Bildiğiniz bütün kebap çeşitlerini unutun çünkü Ankara’nın bazlama kebabının lezzeti hiçbir kebap türünde bulunmaz. Yöre halkının bağımlısı olduğu bazlama kebabı neredeyse günün her saati tüketilebilir. Terbiye edilen etin ikiye kesilen bazlamanın arasına konulduğu bu meşhur lezzeti domates biber gibi malzemeler de kattıktan sonra yiyebilirsiniz. Ayran ile tüketmenizi önerdiğimiz bu lezzet şehrin her kebapçısında bulunur. Eğer bir gün bürokrasi şehri Ankara’ya gelme fırsatı bulursanız bu kebabın tadına mutlaka bakmanızı tavsiye ederiz.

Eğer şu an için Ankara’ya gitme fırsatınız yoksa ama bu lezzeti mutlaka denemek istiyorsanız tarifdefteri sayfalarınıza bu lezzetin tarifini mutlaka eklemenizi tavsiye ederiz.

Bir şehri tanımanın yolu sadece sokaklarını gezmek değildir. Özellikle bu şehir Ankara ise, o kentle ve kültürle iç içe geçmeli, yöresel lezzetlerini mutlaka denemelisiniz.

Etiketler
Ankara