1 Mayıs operasyonları sürüyor: Dün 38 kişi tutuklanmıştı, bugün pek çok kişi kapısı kırılarak gözaltına alındı

3 Mayıs'ta yapılan ev baskınlarında 1 Mayıs'ta Bozdoğan Kemeri'ni zorlayan 47 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden pek çoğu tutuklanmıştı. ÇHD'nin aktardığı bilgilere göre, bu sabah da 1 Mayıs'ta Saraçhane'ye çıkan 12 kişinin evine operasyon düzenlendi.

><

AKP hükümeti, İstanbul'da 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim'de kutlanmasın diye valilik ve polis aracılığı ile pek çok yasağı uygulamaya koymuştu.

Bu yasaklarla birlikte İstanbul'da Taksim'e gidiş güzergahındaki birçok yol ve ulaşım aracı hizmete kapatılmış, şehirde kutlamaları engellemek için 42 bin polis görevlendirilmişti.

1 Mayıs'ın kutlanacağı Saraçhane'nin aşağısında bulunan, Taksim'e giden yolda olan tarihi Bozdoğan Kemeri ise toma ve 3-4 sıra polis ekipleri ile kapatılmış, polis, kemerden Taksim'e ilerlemek isteyen kitleye de sert müdahalede bulunmuştu.

Bozdoğan Kemeri'ni zorlayan ve 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkan isimlerden gözaltına alınan 65 kişiden 38'i dün gece 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanuna Muhalefet', 'Terör Örgütü Propagandası Yapma', 'Kamu Görevlisine Direnme' suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

BU SABAH DA OPERASYON OLDU

ANKA'nın aktardığına göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet, görevli memura mukavemet, kamu malına zarar verme suçlarına karıştığı iddiasıyla 20 kişinin hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Çağdaş Hukukçular Derneği(ÇHD) İstanbul Şube'nin paylaştığı bilgilerde, bu sabah da 1 Mayıs operasyonu yapıldı.

1 Mayıs operasyonları sürüyor: Dün 38 kişi tutuklanmıştı, bugün pek çok kişi kapısı kırılarak gözaltına alındı - Resim : 1

Evleri basılan Devrimci Gençlik Dernekleri, Öğrenci Faaliyeti ve Kaldıraç Dergi başta olmak üzere, 1 Mayıs'ta Saraçhane'de barikata karşı direnen pek çok kişi gözaltına alındı.

Gözaltı sayısının şu an için 12 olduğu aktarıldı.

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Gözaltına alınanlarla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şunları söyledi:

"Gereği yapıldı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde İstanbul’da Taksim Meydanına çıkmak için Saraçhane Meydanı'nda toplanan, polislerimize taşlı sopalı saldırıda ve fiziki müdahalede bulunan şüpheli de bugün yakalandı. Böylece Saraçhane’de polislerimize saldıran ve yakalananların sayısı oldu. Daha önce yakalanan ilk gruptaki şüphelinin ’si tutuklandı, ’ü hakkında ise adli kontrol kararı verildi."

ÇHD'DEN YENİ AÇIKLAMA: YARIN SAVCILIĞA ÇIKACAKLAR

Bu sabah gerçekleştirilen ev baskınları ile gözaltına alınan müvekkillerimizin emniyet ifadeleri tamamlandı. Yarın savcılığa çıkartılacakları bilgisi verildi.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
1 Mayıs Taksim Operasyon