En çok İstanbul'dan geliyorlar... İzmir'in akın akın göç alan ilçesi açıklandı

İzmir'in en çok göç alan ilçesi belli oldu

En çok İstanbul'dan geliyorlar... İzmir'in akın akın göç alan ilçesi açıklandı

Emeklilerin Yeni Cenneti: İzmir'de Göç Rekorları Kırılıyor! Birçok kişi İzmir'de bu ilçeye akın akın göç ediyor.


Son yıllarda göç akını yaşayan İzmir'de, emeklilerin tercih ettiği ilçe belli oldu. Refah düzeyi ve yaşam koşullarıyla öne çıkan bu ilçe, son dönemde onlarca emeklinin yeni evi haline geldi.

Ulusalpost.com'daki bilgilere göre; İzmir'in en çok göç alan ilçesi Seferihisar oldu. Son dönemde İstanbul'dan birçok kişi akın akın Seferihisar'a göç etmeye başladı

İzmir'in gözde ilçelerinden biri olan Seferihisar, son dönemde göç alan ilçeler arasında önemli bir yer edinmeyi başardı. Özellikle İstanbul'dan gelen birçok kişi, Seferihisar'ın doğal güzellikleri ve yaşam kalitesi nedeniyle bu bölgeye göç etmeye başladığını belirtiyor.

DURUMU İYİ OLAN EMEKLİLER GELİYOR

Özellikle emekliler arasında, genelde durumu iyi olan bireylerin tercih ettiği Seferihisar, sakin ve huzurlu bir yaşamın kapılarını aralamaktadır. Doğal güzellikleriyle dikkat çeken Seferihisar aynı zamanda da sakinliğiyle büyülüyor.

En çok İstanbul'dan geliyorlar... İzmir'in akın akın göç alan ilçesi açıklandı - Resim : 1

SAKİNLİK ARAYANLARIN ADRESİ SEFERİHİSAR OLDU

Seferihisar'ın göç almasının arkasında yatan sebeplerin başında, şehir hayatının getirdiği stres ve kalabalıktan uzaklaşma isteği gelmektedir. Ayrıca bölgenin sahip olduğu temiz hava, doğal yaşam alanları ve deniz manzarası da göçü etkileyen faktörler arasında yer almaktadır.

Özellikle emeklilerin tercih ettiği Seferihisar, sağlık hizmetlerinin kalitesi, sosyal aktivitelerin çeşitliliği ve yaşam maliyetinin uygunluğu ile de dikkat çekmektedir. Bu nedenle, bölgeye yapılan göçlerin artmasıyla birlikte Seferihisar'da yeni bir yerleşim ve yaşam kültürü oluşmaya başlamıştır....

SEFERİHİSAR HAKKINDA KISA BİLGİ

Seferihisar, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin kuzeyinde Urla, kuzeydoğusunda Güzelbahçe ve Karabağlar, doğusunda Menderes ilçeleri, güneyinde ve batısında Ege Denizi bulunmaktadır. Seferihisar, 1884 yılında ilçe olmuştur.

İZMİR'İN HAVASI EN TEMİZ İLÇESİ

İzmir Olay'daki bilgilere göre ise İzmir'in havası en temiz ilçeleri arasında Seferihisar ilk sırada yer alıyor.