Motosiklet sahipleri 1 Ocak 2024'e dikkat: Kimlik doğrulama istenecek!

Ticaret Bakanlığı, 1 Ocak 2024'ten itibaren iç ticaret alanında bir dizi düzenlemenin yürürlüğe gireceğini, bazılarının da yürürlük süresinin uzatılacağını hatırlattı. Düzenlemeye göre, İkinci el taşıtlara uygulanan kimlik doğrulama, motosikletler için de geçerli olacak.

Motosiklet sahipleri 1 Ocak 2024'e dikkat: Kimlik doğrulama istenecek!

Ticaret Bakanlığı yeni yılda fahiş fiyatın önüne geçmek için bir dizi düzenlemeye gitti.

Düzenlemeye göre, ikinci el taşıtlara uygulanan düzenleme motosikletler için de geçerli olacak.

KİMLİK DOĞRULAMA İSTENECEK

AA'nın aktardığı söz konusu düzenlemeyle, aldatıcı ve sahte ilanların engellenmesi amacıyla otomotiv ve emlak sektöründe ilan platformlarına, ilan verenlerin kimlik ve iletişim bilgilerini doğrulama ve ilan verme yetkilerinin bulunup bulunmadığını kontrol etme yükümlülüğü getirildi. Söz konusu hükme aykırı davranan ilan sitelerine, ilan başına 10 bin liradan 100 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak.

Motosiklet sahipleri 1 Ocak 2024'e dikkat: Kimlik doğrulama istenecek! - Resim : 1

UYGULAMA SÜRESİ 1 TEMMUZ'A KADAR UZATILDI

İkinci el motorlu kara taşıtlarının, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanması yasaklandı. Söz konusu düzenlemenin uygulama süresi 1 Temmuz'a kadar uzatıldı. Ayrıca kamuoyunda "6 ay-6 bin kilometre düzenlemesi" olarak bilinen ikinci el taşıtlar için pazarlama ve satış kısıtlaması, hem yetkili satıcılar hem de bireysel satıcılar için aynı tarihe kadar uzatılmış oldu.

MOTOSİKLET TAŞITLARI DA DAHİL EDİLDİ

Otomobil ve arazi taşıtları için uygulanan kısıtlamaya ve buna aykırılık teşkil eden ticari faaliyet kapsamındaki satışların noterlikler nezdinde engellenmesi uygulamasına, motosiklet satışları da dahil edildi.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Kimlik Ticaret Bakanlığı