İddia: Mehmet Şimşek'in birlikte çalışmak istemediği Şahap Kavcıoğlu gidecek, yerine 3 isimden biri gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi yönetimine atayacağı isimler merak konusu. Mehmet Şimşek'in Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile çalışmak istemediği, bu nedenle Kavcıoğlu'nun yerine başka bir ismin geleceği konuşuluyor.

İddia: Mehmet Şimşek'in birlikte çalışmak istemediği Şahap Kavcıoğlu gidecek, yerine 3 isimden biri gelecek

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü açıklaması beklenen yeni kabine merakla bekleniyor. Erdoğan'ın ekonominin başına eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni dönemde Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile çalışmak istemediği ve yerine düşünülen 3 ismin olduğu öne sürüldü.

Erdoğan'ın 28 Mayıs Pazar günü yapılan 2. tur seçimlerinde yeniden seçilmesinin ardından gözler kabineye çevrildi. Erdoğan'ın cumartesi günü saat 22.00'de açıklayacağı listede ekonomi yönetimine ilişkin sürpriz isimlerin yer alması bekleniyor.

Haberler.com'un haberine göre; Mehmet Şimşek'in kendisine yapılan teklifi kabul ettiği ve ekonomiden sorumlu cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapacağı ifade ediliyor.

CEVDET YILMAZ'IN İSMİ BAKANLIK İÇİN GEÇİYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ise ikiye ayrılması beklentisi güçlenirken, bu bakanlıklardan birisinin başına ise gelebilecek isim olarak Cevdet Yılmaz'ın adının geçtiği öğrenildi.

KAVCIOĞLU YERİNE 3 İSİMDEN BİRİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Öte yandan Şimşek'in Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile çalışmak istemediğini öne süren gazeteci İsmail Saymaz, yerine düşünülen isimlerin de Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar olduğunu aktardı.

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Şimşek Merkez Bankası