Çamaşır yıkarken makineye her yıkamada sadece 1 kaşık ekleyin, fatura 50 lira düşüyor

Elektrik faturalarına peş peşe gelen zamlar vatandaşı zor durumda bırakırken tasarruf yapmanızı sağlayacak harika bir temizlik sırrı var! Bu temizlik sırrı sayesinde elektrik faturanız daha az gelecek.

Çamaşır yıkarken makineye her yıkamada sadece 1 kaşık ekleyin, fatura 50 lira düşüyor

2022 yılı içerisinde tepeden tırnağa bir çok şeye zam yağdı. En çok zam kuşkusuz faturalara yapılan zamlardı. Vatandaşların büyük bir bölümü enflasyon nedeniyle geçim sıkıntısı yaşarken elektrik faturaları nedeniyle de zor günler geçirdi.

Son dönemde internette de en çok aranan kelimelerin başında tasarruf kelimesi geliyor. Asgari ücrete gelen zam son yılların en yüksek seviyesinde olsa da peş peşe gelen zamlar dur durak bilmeden devam ediyor.

Eğer sizlerde elektrik faturanızdan şikayetçiyseniz sizler için hazırladığımız bu içeriği mutlaka inceleyin. Elektrik faturanızı düşürmenizi sağlayacak bazı bilgileri sizler için derledik. Bu bilgiler sayesinde elektrik faturanız çok daha az gelecek. İşte bilmeniz gereken her şey!

Çamaşır yıkarken makineye her yıkamada sadece 1 kaşık ekleyin, fatura 50 lira düşüyor - Resim : 1

Haberciniz.biz'de yer alan bir habere göre; çamaşır makinesinin içine 1 kaşık karbonat eklemek çamaşırların daha düşük ısıda daha hızlı ve güzel temizlenmesini sağlamaktadır.

Yani normalde 60 derece kullanacağınız bir çamaşırı makineye 1 tatlı kaşığı dolusu karbonat atarak 40 derecede ve belki de daha kısa bir programda ve biraz daha az deterjanla temizleyebilirsiniz.

Bu yöntem sayesinde faturanız daha düşük gelecek. Ayrıca bu yöntem hem ekolojiktir hem de çabasız şekilde tasarruf etmenizi sağlamaktadır. Elektrik faturanızı 50 ila 100 lira arasında düşüren bu yöntemin etkili olabilmesi için başka tavsiyelerimiz de bulunmaktadır.

Çamaşır yıkarken bu yöntemleri deneyin! İşinize kesinlikle yarayacak.. Öte yandan bazı uzmanlarda bilinmeyen yöntemleri paylaştı. Faturanızı en az 3 kat düşürecek yöntemler üstelik bu yöntemler.

Haberimiz devam ediyor;

ELEKTRİK FATURASINI DÜŞÜRMENİN DİĞER YOLLARI

Enerji maliyetleri arttı, haliyle kış aylarının yaklaşmasıyla elektrik faturaları yükselmeye başlamış durumda. Özellikle elektrik faturalarını düşürmek için tasarruf yöntemleri arıyorsanız birkaç ufak püf nokta bulunmakta.

Çamaşır yıkarken makineye her yıkamada sadece 1 kaşık ekleyin, fatura 50 lira düşüyor - Resim : 2
Farkında olmadan günlük kullandığımız eşyaların faturalara yansımaları oldukça yüklü olabilmekte. Enerji uzmanları evde kullandığınız eşyaların kullanımının değiştirilmesinin elektrik faturasını düşürebileceğine dikkat çekiyorlar.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Fertelli elektriğin en ucuz olduğu zaman diliminin 22.00-06.00 saatleri arası olduğunu ve elektrikli ev aletlerinin bu saatler arasında kullanıldığında tasarruf sağlanacağını söyledi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Mühendislik Fakültesi Enerji Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Fertelli elektrik tasarrufuna yönelik açıklamalarda bulundu.

En Pahalı Zaman Dilimi 17.00 ila 22.00 Saatleri Arası

Elektrik faturalandırmalarında tek zamanlı ve çok zamanlı olmak üzere iki farklı tarife uygulandığını, meskenlerde 3 zaman dilimine bölündüğünü ve her dilim için ayrı elektrik fiyatı uygulandığını belirten Prof. Dr. Fertelli, “06.00-17.00 arası gündüz dönemi, elektriğin en pahalı olduğu zaman dilimi 17.00-22.00 arası puant dönemi ve elektriğin en ucuz olduğu zaman dilimi 22.00-06.00 arası gece dönemidir.” dedi.

Çamaşır yıkarken makineye her yıkamada sadece 1 kaşık ekleyin, fatura 50 lira düşüyor - Resim : 3

Puant zaman diliminde çamaşır, bulaşık, kurutma makinesi gibi elektronik ev aletlerinin çok fazla kullanılmaması gerektiğinin altını çizen Fertelli, “Az önce söylediğim bu iki farklı tarife alternatifi kullanıcılar tarafından fazla bilinmiyor. Aboneler mutlaka faturalarında yer alan tüketim değerlerini incelemeli, tüketimlerini daha çok gece zaman diliminde gerçekleştirenler ile tüketimlerinin belirli bir kısmını puant ve gündüz döneminden üç zamanlı tarifenin en avantajlı dönemi olan gece dönemine kaydırabilecek olanlar üç zamanlı tarifeyi tercih ederek önemli oranda tasarruf edebilirler.” şeklinde konuştu.

Yüzde 14’e Kadar Tasarruf Edilebilir

Konuşmasının sonunda Prof. Dr. Fertelli, “500 kWh’ın üstünde tüketimi bulunan aboneler üç zamanlı tarifeye geçip, elektrik tüketimlerinin bir bölümünü gece döneminde gerçekleştirebilirlerse, elektriği puant dönemine göre yüzde 65 ucuza kullanarak toplam tüketim değerlerine bağlı olarak faturalarını yüzde 8 – yüzde 14 arasında azaltabilir.” cümlelerini kullandı.

Etiketler
Elektrik