Bakan Bilgin topu sendikalara attı: İşçi sendikaları '8 bin liranın çok üzerine çıkmayın' dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayında asgari ücret görüşmeleri sırasında işçi sendikaları başkanlarının kendisine, '8 bin liranın çok üzerinde çıkmayın' dediklerini ileri sürdü.

Bakan Bilgin topu sendikalara attı: İşçi sendikaları '8 bin liranın çok üzerine çıkmayın' dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Habertürk TV'de Kübra Par'la Açık ve Net programının konuğu oldu. Asgari ücret belirleme çalışmalarında işçi sendikaları ile görüştüğünü söyleyen Bilgin, 'bunu Türkiye'de ilk defa söylüyorum' diyerek, sendika başkanlarının asgari ücret beklentisini açıkladı.

Bakan Vedat Bilgin, işçi sendikalarının başkanlarının asgari ücretin '8 bin liranın çok üzerinde olmamasını' istediklerini ileri sürdü.

Bilgin şunları kaydetti:

"Ben bütün sendikalarla görüştüm. İşçi sendikaları başkanlarının taleplerini aldım. Bana gelen en önemli şey şu. Dediler ki, 'siz, 8 bin liranın ne kadar üzerinde asgari ücret verirseniz biz o kadar zor durumda kalırız' dediler.

Çünkü bizim toplu sözleşmelerde aldığımız ücreti aşmanızı istemiyoruz. O zaman sendikalar fonksiyonsuz hale gelirler. Bunu ilk defa söylüyorum. 8 binin çok üzerine çıkmayın dediler."

EYT AÇIKLAMASI

Bilgin EYT ile ilgili 'EYT nasıl çıkacak, yaş sınırı olacak mı?' sorusuna ilişkin "Bir kere 8 Eylül 1999'dan sonra işe girenler EYT'yi kapsamayacak. Mevcut yasamızda olan haklar devam edecek. Yaş sınırı konusu ise çalışmalar tamamlandıktan sonra belli olacak'' yanıtını verdi.

MEMUR ZAMMI

Bilgin memur zammına ilişkin ise ''Bizim memur maaşlarıyla ilgili imzaladığımız madde var. Enflasyon farkını toplu sözleşmelerde veriyoruz. Bu sene de enflasyon üzerinde artış vereceğiz. Onu şimdi açıklamayayım. Son ay enflasyonu hesaplandıktan sonra belirleniyor. Aralık ayı enflasyonu açıklandıktan sonra Ocak ayında belli olacak. Aralık ayında enflasyon düşüşü devam edecek'' ifadelerini kullandı.

Etiketler
Asgari Ücret İşçi Sendika Vedat Bilgin