Bakan Uraloğlu Duyurdu! Ankara, İstanbul, İzmir... 1 Ocak'ta Hepsi Ücretsiz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara, İstanbul, İzmir'de 1 Ocak'ta kent içi raylı sistemlerin ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara, İstanbul, İzmir'de kent içi raylı sistemlerin 1 Ocak'ta ücretsiz olacağını açıkladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de yılbaşında toplu ulaşımda ek seferler ve ücretsiz hizmet sağlanacağını açıkladı. Belediye bünyesindeki toplu ulaşım araçlarının yeni yılın ilk resmi tatil günü olan 1 Ocak'ta ücretsiz hizmet vereceği ve ek sefer icra edileceği ifade edildi.
HANGİ HATLARDA EK SEFER OLACAK?
31 Aralık 2025'i 1 Ocak 2026'ya bağlayan gece, Metro İstanbul'a bağlı M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı, M1B Yenikapı-Kirazlı, M2 Yenikapı-Hacıosman, M3 Bakırköy-Kayaşehir, M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı, M5 Üsküdar-Samandıra, M6 Levent-Boğaziçi Ü./Hisarüstü, M7 Yıldız-Mahmutbey, M8 Bostancı-Parseller, M9 Bahriye-Olimpiyat hatları 24 saat süreyle çalışacak. Ayrıca T1 Kabataş-Bağcılar, T3 Kadıköy-Moda, T4 Topkapı-Mescidi Selam, T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay ile F1 Taksim-Kabataş, F4 Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü-Aşiyan füniküler hatları 1 Ocak saat 02.00'ye kadar seferlerini sürdürecek.
Şehir Hatları da 31 Aralık yılbaşı gecesi yolcu yoğunluğuna göre ek sefer düzenleyecek.
Öte yandan 1 Ocak 2026 günü Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro hattı ücretsiz olarak kullanılacak.
Kaynak: Haber Merkezi