'Sloganla tarım olmuyor, ahırlar boşaldı, yeni zamlar kapıda'

Karar yazarı İbrahim Kahveci, AKP iktidarının çiftçiye yönelik politikalarını yazdı. Kahveci, "Kur Korumalı Mevduat için sadece 1 ayda 42 milyar lira ödeme yapılacak ama milyonlarca çiftçiye destek sadece 29 milyar lira." ifadelerini kullandı.

'Sloganla tarım olmuyor, ahırlar boşaldı, yeni zamlar kapıda'

Artan enflasyon, akaryakıt ve gübre fiyatlarına yapılan yüksek zamlar çiftçilerin maliyetlerini artırdı.

Çiftçilerin üretime devam etmesi mümkün olmazken AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çiftçilere verilen destek ödemesini 29 milyar liraya çıkartıldığını duyurmasını ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın çiftçilere yönelik "Dağı, taşı ekin" sözleri de gündemde yer tuttu.

İbrahim Kahveci, "Kur Korumalı Mevduat için sadece 1 ayda 42 milyar lira ödeme yapılacak ama milyonlarca çiftçiye destek sadece 29 milyar lira. Benzer örnekleri Hazine garantili işlerden de verebiliriz. Dağı taşı ekecek çiftçinin maliyeti artmış, ürünü satamıyor ama dağı taşı ekin diyoruz. Peki bunun altyapısı nerede? Kaynağı nerede? Desteği nerede? Sloganla tarım olmuyor..." ifadelerini kullandı.

''TARIM VE GIDADA NE FEDA EDİYORUZ?''

Halk TV'de de program yapan İbrahim Kahveci, tarımın gözden çıkarıldığını hayvancılıkta yaşanan sorunlar nedeniyle yeni zamlarında kapıda olduğunu ifade etti.

Karar gazetesi köşe yazarı, ''Hububat ticaretinde son yıla kadar fazla verirken burada da açık vermeye başladık. asıl sorun şu: Tarım ve gıdada bu uğurda ne feda ediyoruz? Mesela domates ihracatı nedeniyle yurtiçi fiyatlar bir türlü düşmüyor. Hatta geçen hafta yasaklanana kadar küçükbaş hayvan ihracatı da yurtiçinde fiyatları çoktan patlattı. Ahırlar boşaldı ve artık et ve süt ürünlerini daha pahalıya alacağız. Yeni zamlar kapıda'' dedi.

İBRAHİM KAHVECİ'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
İbrahim Kahveci