Bitcoin'de ABD etkisi: Yeni primlerin habercisi

Kripto para piyasalarının aktif büyüklüğü altı gündür düzenli bir şekilde yükseliyor. Bitcoin, 2022 kayıplarını silerken analistler, bu yükselişin önümüzdeki dönem için yeni primlerin habercisi olabileceğine dikkat çekti.

Bitcoin'de ABD etkisi: Yeni primlerin habercisi

GERÇEK GÜNDEM - ABD Başkanı Joe Biden’ın devlet kurumlarına kripto paralara daha fazla odaklanmalarına yönelik verdiği talimat bazı yatırımcılar tarafından dijital varlıklar için iyi bir işaret olarak algılanırken bu durumun Bitcoin üzerinden aşağı yönlü baskı oluşturacağını düşünen stratejistler de bulunuyordu.

Yaşanan gelişmeler sonrası Bitcoin'de son iki haftadır görülen ralli kritik seviye olan 45 bin doların kırılmasına yol açarken, kripto para için 2022'nin tüm kayıplarının silinmesine de olanak sağladı.

BİTCOİN NE KADAR OLDU?

Son bir haftada yüzde 13'ten fazla değer kazanan Bitcoin 24 saatte yüzde 5 yükseldi. BTC'nin fiyatı 46 bin 855 dolar seviyesine geldi. Bu fiyatlar BTC'nin 3 ayın zirvesine geldiği anlamını da taşıyor.

ETHEREUM NE KADAR?

Ethereum da yükseliş gösterdi. ETH'nin fiyatı yüzde 5.3 artarak 3 bin 313 dolar oldu.

RİPPLE DE ARTTI

Ripple cephesi de yönünü yukarı çevirdi. XRP'nin fiyatı yüzde 3.5 artarak 68 centin üzerine çıktı.

DOGECOİN YÜZDE 25 DEĞER KAZANDI

Dogecoin son bir haftada yüzde 25'e yakın değer kazandı. DOGE'un fiyatı yüzde 6'dan fazla artara 14 centi geçti. DOGE aynı zamanda yeniden en büyük 100 kripto para sıralamasında 12. sıraya geldi.

Etiketler
Bitcoin Kripto Kripto para Para