Eski bakan Yönetim Kurulu'nda kaldı, yabancı yatırımcı tavır aldı!

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet eski bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un Kardemir yönetiminde kalmasını ve yabancı yatırımcının nasıl tavır aldığını bugünkü köşesinden yazdı.

Eski bakan Yönetim Kurulu'nda kaldı, yabancı yatırımcı tavır aldı!

Çiğdem Toker, Sözcü gazetesinde "Yabancı yatırımcı siyasi isme tavır aldı" başlığıyla bir yaz kaleme aldı. Toker, "ANAP'lı, DYP'li sayısız ismin “siyasi vefa” gereği Kamu İktisadi Teşebbüsleri'ne (KİT) getirilme haberlerini yapmıştık." diyerek bu uygulamanın AKP döneminde tavan yaptığını aktardı.

ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK'UN KARDEMİR HİKAYESİ

Konuyla ilgili Kardemir'den örnek veren Toker; "Büyük Atatürk'ün ulusal sanayi hedefinin önemli bir adımı olarak kurulan Kardemir 1995 yılında özelleştirilmişti. “1 lira” karşılığında hisseleri işçilere, emeklilere, Karabük halkı, esnaf ve sanayicilerine devredildi. Sonrasında sermaye kompozisyonu değişti." dedi. Kardemir'de bugün kamu payı bulunmamasına rağmen eski bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un yönetim kurulunda olduğunu aktaran Toker; " Selçuk, Kardemir'de ayda bir kez yapılan yönetim kurulu toplantıları için 39 bin 425 TL huzur hakkı alıyor." değerlendirmesini yaptı.

SEÇİM USULÜ

"Selçuk bu göreve Türk Ticaret Kanunu'nun üyelik boşalması maddesine göre kalan süreyi tamamlamak üzere getirilmişti. Yasaya göre yönetim kurulu, böyle bir durumda yeni üyeyi geçici olarak seçip, ilk genel kurulda da onaya sunuyor." diyen Toker, "Geçen Cuma Kardemir'in Olağan Genel Kurulu vardı" dedi ve oylamada yaşanan bir gerçeği paylaştı. "Selçuk'un yönetim kurulu üyeliği genel kurul oyuna sunuldu, yüzde 51.77 ile geçti. Yani aslında zorlukla…" diyen Toker, "Ağırlık olarak yabancı fonların bulunduğu 174.735.468,977 lot hisse, Selçuk için ret oyu kullandı." diyerek yabancı yatırımcının Selçuk'a tavır aldığını aktardı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

Etiketler
Yabancı yatırımcı