Yoksulluk tek kareye sığdı: Fotoğrafta dikkat çeken 'Erdoğan' detayı

Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararları, yükselen dolar, neredeyse her ürüne gelen zamlar... Devletin en üstünde alınan kararların altında ezilen ise gün geçtikçe yoksullaşan halk oluyor.

Yoksulluk tek kareye sığdı: Fotoğrafta dikkat çeken 'Erdoğan' detayı

GERÇEK GÜNDEM

Temel ihtiyaç malzemelerinden lüks ürünlere kadar neredeyse tüm mal ve hizmetlere yapılan zamlar yoksul vatandaşı vurmaya devam ediyor. Vatandaşlar en ucuz gıdayı bulabilmek için adeta yoğun mesai harcıyor, saatlerce kuyruklarda bekliyor. Bunun bir örneği de ekmek kuyrukları.

Son olarak ekmeğe yapılan fahiş zam sonrası vatandaşlar artık İstanbul Halk Ekmek'ten daha uygun fiyata ekmek alma derdine düştü. Kışın ortasında, soğuk havada 'ucuz ekmek' kuyruğuna giren vatandaşların görüntüleri sosyal medyada paylaşılıyor. Bu paylaşımlardan birinde ise dikkat çeken bir kare yer aldı.

YOKSUL HALK VE 'DAHA ADİL BİR DÜNYA MÜMKÜN' KİTABI BİR ARADA

Zamlardan beli bükülen yoksul halk, ekmek kuyruğunda beklerken, ekmek büfesinin yanında yer alan durakta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' kitabının reklamının yer aldığı görüldü.

YOKSULLUĞUN KARESİ

Kitabın adı ile vatandaşların yağmur altında kuyrukta beklerken oluşturduğu görüntü tezat oluştururken, bu kare Türkiye'deki yoksulluk ve gelir adaletsizliğinin temsili olarak tarihteki yerini aldı.

Etiketler
Faiz Merkez Bankası Yoksulluk