ABD’de siyahi koşucu Ahmaud Arbery'yi öldüren üç kişiye ömür boyu hapis!

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) geçen yıl, ormanlık alanda antrenman yapan siyah koşucu Ahmaud Arbery’yi (25) öldürmekten yargılanan üç kişi cinayetten suçlu bulundu ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

ABD’de siyahi koşucu Ahmaud Arbery'yi öldüren üç kişiye ömür boyu hapis!

Ahmaud Arbery 23 Şubat 2020 tarihinde Greogy McMichael (65), oğul Travis McMichael (35) ve komşuları William Bryan (52) ile karşılaşmasının ardından ölü bulunmuştu. Sanıklar “meşru müdafaa” savunmasında bulundu fakat savcılar, Arbery’nin ırkının bir faktör olduğunu belirtti. Sanıklar, ömür boyu hapis cezası ile karşı karşıya.

Çoğunlukla beyazlardan oluşan 12 kişilik bir jüri, çarşamba günü (24 Kasım) öğle saatlerinde kararlarını vermeden önce yaklaşık 10 saat tartıştı.

Sanıklar cinayet, ağır saldırı, sahte tutsaklık ve kasten suç işlemekten suçlu bulundu. Sanıklar, şubat ayında nefret suçundan ayrı bir mahkemeye çıkarılacak.

NELER OLDU?

Arbery, Georgia’daki sahil kenti Brunswick’te koşuyordu. Mahalle sakini Gregor McMichael polise, Arbery’nin Satilla Shores’ta hırsızlık şüphelisine benzediğine inandığını söyledi.

Polis, iddia edilen hırsızlıklarla ilgili herhangi bir rapor sunulmadığını ve Arbery’nin elinde çalıntı mal bulunmadığını belirtti.

McMichael ikilisi tabanca ve pompalı tüfekle silahsız olan Arbery’yi kamyonet ile mahallede takip etmeye başladı. Bryan daha sonra takibe katıldı.

Jüri, yaşlı McMichael’in 911 ile görüşmesinde, “Burada Satilla Shores’tayım. Sokakta koşan siyah bir erkek var” dediği çağrısını dinledi. Travis McMichael duruşmada, ikisi hala kamyonda iken Arbery ile konuşmaya çalıştığını, Arbery’nin hiçbir şekilde yanıt vermediğini söyledi.

Travis McMichael boğuşma sırasında kamyondan indi ve av tüfeğini Arbery’ye ateşledi. Travis McMichael, Arbery’nin silahını kaptığını ve kendisini savunmak zorunda kaldığını iddia etti. Olay sırasında üç el ateş edildi.

Otopside, Arbery’nin göğsünde iki ve bileklerinden birinin iç kısmında bir kurşun yarası olduğu tespit edildi.

Gregory McMichael, Travis ve William Bryan Mayıs 2020’de tutuklandı.

Savcılar, Travis McMichael’in yerde yatan Arbery’ye yönelik ırkçı hakaret ve küfürler kullandığını belirtti. Üçlü ise ırkçılığı reddediyor.

Etiketler
Hapis cezası