İşkenceyle suçlanan BAE'li polis şefi Interpol Başkanı seçildi!

Hakkında işkence ve kötü muamele suçlamaları bulunan BAE'li polis şefi Ahmed Naser Al-Raisi, İstanbul'da yapılan genel kurulda Interpol Başkanlığı'na seçildi

İşkenceyle suçlanan BAE'li polis şefi Interpol Başkanı seçildi!

GERÇEK GÜNDEM

Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) Başkanlığına Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) Ahmed Naser Al-Raisi'nin seçildiği bildirildi.

İstanbul'da yapılan genel kurulda başkan seçilen Al-Raisi'nin adaylığı tartışma yaratmıştı. Al-Raisi, Birleşik Arap Emirlikleri'nde siyasi muhaliflere işkence yapmakla suçlanıyor.

Daha önce Körfez İnsan Hakları Merkezi, Haziran 2021'de Al-Raisi hakkında Paris'te suç duyurusunda bulunmuştu. BAE'li polis şefi hakkında genel kurul öncesinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na da işkence ve kötü muamele iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmuştu.

Al-Raisi'ye yöneltilen suçlamaların odağında 2017'de BAE'de siyasi muhalif Ahmed Mansoor'a yönelik uygulanan sistematik kötü muamele ve işkence bulunuyor.

İnsan hakları örgütleri, Al-Raisi'nin Interpol'ün kırmızı bülten sistemini kötüye kullandığını ve BAE gibi kötü şöhretli bir ülkenin güvenlik aygıtının en tepe noktalarında yer aldığını söylüyor.

Al-Raisi, BAE'de 2015'ten bu yana İçişleri Bakanlığı Genel Müfettişi olarak görev yapıyor.

Dört yılda bir değişen Interpol Başkanlığı koltuğu esasen onursal bir değere sahip. Kurumun başkanlığını üstlenen kişiler bu işi gönüllü olarak yapıyor ve bunun yanında kendi ülkelerinde üstlendikleri görevleri de devam ettiriyor.

Etiketler
İstanbul Inter İşkence Polis