Kanser hastası kızı için çadır isteyen yurttaşa AFAD'dan skandal yanıt: 'Biz sizi ararız'

Deprem bölgesinde kalan bir yurttaş, kanser hastası kızı için AFAD'dan çadır istediğini ve alamadığını açıklarken; devletin hiç bir yardımının kendilerine ulaşmadığını söyledi.

Gazeteci Fırat Fıstık, deprem bölgesinde devletin yardımlarının kendilerine ulaşmadığını anlatan bir depremzedenin videosunu paylaştı. Depremzede videoda şunları söyledi: "Çadır istedik. Yüzde 80 kanser hastası kızım var, raporu gösterdik. Bize dediler AFAD'a gidin. AFAD'a gittik. Bilgisayarda oturmuş bir adam, oturduk. Kaymakam yok, yetkili yok. Bana dedi ki: Kayıt yaptık, biz sizi arayacağız. Ben telefonda da yazdırırdım. Millet muhtarla yatıyor, muhtarla kalkıyor. Muhtar artık dilenci gibi. Biz devletten bir şey almadık. 40 kilometre gittim AFAD'a, diyor 'Git ben seni ararım'. Arabam yok diyorum, bana bir yerde bulursun. Nereden bulacağım? Mazot yok, mazot bulsam araba yok. İstemiyorum, istemiyorum arkadaş."

Enkazdan 13'üncü saatte çıkarılan Hatice ile kurtarma ekibi buluştu, duygusal anlar yaşandı Güncel Hatay Dörtyol'da depremin 22’nci gününde çadır kuyruğu Güncel Malatya'da enkaz başında bekleyen vatandaş: Ellerim kopsun onlara oy verdim Güncel BİM şubesinde 'skandal' görüntüler ortaya çıktı Güncel Üç fidan, idam edilişlerinin 52. yılında mezarları başında anıldı! Güncel Gaziantep’te katliam gibi kaza! Güncel 58 yıldır gerçek kimliğini arıyor! Güncel Bursa, mayıs ayında beyaza büründü! Güncel Çocukları istismara maruz bıraktı, suç kaydı ortaya çıktı! Güncel Borcunu ödeyemediği için çiftçinin suyunu kestiler: "Köylüyüm, benim hiçbir şeyim yok" Güncel Uyuşturucu satıcısı, polisi görünce 5’inci kattan atladı! Güncel Doğal gaz hattı patladı, ekipler alarma geçti! Güncel