Ünlülerin Sevdiği Yemekler ve Fakirlik

KAYDA GEÇSİN

Sosyal Medya’da Osman Pamukoğlu ve Sevilay Yılman’ın arasında geçen konuşma gençlerin tabiriyle ‘ koparıyor ‘ .

Sevilay Hanım’ın ‘Ben hep korkmuşumdur askerden, mesela hiç bir zaman askerle evlenmem derdim’ mealinde sözlerine Osman Paşa soruyu patlatıyor , ‘ Askerler sana talip oldu mu ?’ Özay Şendir ortada kalıyor hani insan bekliyor madem iş bu kadar özele indi ‘Sevilay boşandığın eşin sivildi , değil mi ‘ diye araya girmesini , belki de demiştir izlemedim o programı .

Asıl kaliteli komedi sosyal medyada yaşanıyor , halk işin başa düştüğünün farkında , müdahele ediyor . Komedi niyetine, dünür, düğün, ailece seyahat filimlerinden gına geldi .Onlarda ne yapsın yeteneksiz veya başka konular akıl edemediklerinden değil , bu dönemde sıkar biraz.

Asgari ücret malum , fakirlik sınırı, alt sınırı malum rakamlarla boğmayayım sizi, bu yoksulluk ortamı gelir dağılımı uçurumları arasında magazincilerinde işi zor .

Ünlülerin eşlerinin hamileliği nasıl geçiyor , aş eriyor mu , çocuğun cinsiyeti nedir , ki ya erkek ya kız sonuç hani bir tane sıpaya hamile çıksa değişik bir haber olacak o da yok , çok sıktı .

‘Gel Gala’ma , Geleyim Gala’na bu Gala taşlı Gala ‘ film gösterileri haftada bir iki filime çıkınca baydı , hani aynı anda , günde 3 filim çekilen alay konusu Yeşilçam filimlerini geçtiler.

Konular malum , oyuncular daha malum , hele aynı oyuncular büyük firma kuruluşların seslendirmelerini de yapınca bıkkınlık geldi.

Ayyy pek daraldık .

Haa bir de ‘saçını kesti’ haberi var ki halkı bayağı ilgilendiriyor !

Yaz gelsede şöyle sabaha karşı kafayı bulmuş donla denize filan girenler, veya gelen geçen gezi motorlarına don çıkartanları izleyip laik olduğumuzu tüttürelim karşı çıkışlı sanatkarlarla gurur duyalım , bu yaz kim hangi plajı işletecek öğrenelim .

Ajda’nın , Sezen’in evleri, Demet’in , Feryal Hanımın villaları, Dilek Sabancı’nin veya diğer Sabancıların ve bilcümle zengin ve zengin çocuklarının yalıları haberleri o da çok sıktı . Boğaziçi bitti , yalı kalmadı herhalde açılacak yeni kanalda yalı takviyesi yapacaklardır bayağı genişledi zenginler ailesi !

Feryal hanım aralarında en renklisiydi , kocası geri istedi , o vermedi, yol geçti filan bayağı oyalandık .

Sezen’in Mehmet Akif’in evini satmış olması pek tutmadı hani Mehmet Akif içinde oturuyormuş da evden çıkartmış gibi bir durum yok , neyse şimdi gazeteci dostları sosyal medyada ağzını açarsa cevap veriliyormuş sitemleriyle idare ediyor, ee sosyal medya durup dinlemek için icat edilmedi bir lafı söylersen alırsın cevabı adı sosyal medya laf yetiştireceksin ben söyliyeyim deklerasyonlar yayınlıyayım herkes sussun yok.

Evleniyorlar , boşanıyorlar haberlerine bize ne olduk . Hatta her evlilik haberi duyduğumuzda hayırlı olsuna deymez , nasılsa boşanacaklar diye kimse umursamıyor.

Tacize uğrayan , fakir çocukların yaşadığı bir ülkede bavullar dolusu oyuncaklarla kendi çocuğunu sevindirenler çok sevimliler.

İşte bu ortamda ne yapsın magazinciler , geçenlerde ünlülerin sevdiği yemekleri araştırmışlar bizler için , sunucu afet böyle söyledi .

Bu araştırmacı gazeteciliğe bir örnek olan ünlülerin sevdiği yemeklerden aklımda kalanlar şöyle :

Kıvanç Tatlıtuğ tarhana çorbası, Kenan İmirzalıoğlu enginar, Sinem ve Neslihan Patates, Hazal Beyran yöresel takılıyor, Aslı Enver Sufle, Kerem Bürsin İskender seviyorlarmış .

Serenay işkembe severmiş sarmısaklı mı sarmısaksız mı belirtilmemiş bir araştırma yapıyorsunuz tam yapın kardeşim , Çağatay karnıyarık , Nurgül Yeşilçay bol pastirmalı sucuklu kurufasulye , Beren Balık …..böyle gidiyor.

Öyle uzattılar ki ….hani acaba bu ünlülerden kurtulmak için bir yol mu diye aklımdan geçmedi değil , sizleri rakamlara boğmıyayım , asgari ücret malum , fakirlik sınırı, alt sınırı malum …ünlülerin bu menüyle izleyenlere ‘ Bok Yesinler ‘ dedirtene kadar uğraşan magazinci kardeşlere şapka çıkartılır.

Hep söylerim yaşadığımız günlerin antolojisine magazinciler belge bırakıyorlar.

Ve zor günlerinde ülkemizin , şehid haberleriyle ağzımız bıçak açmazken fikriyatı sık kılık değiştiren o dizide ‘Vatanım Sensin’ ile kastedilen kim ?

Cehaletin kendine güvende doruklara çıktığı şu ortamda magazincilerin işi zor ama zekice başarıyla yapıyorlar işlerini .

Zengin ünlülerin işleri daha zor, asgari ücretin fakirlik sınırının altında kaldığı bir ülkede ün , parayı sindirmek kolay iş değil.

Kayda Geçsin Efendim , elimizden Gelen Budur.