Düşmanımın Düşmanı Dostum Olmayabilir

KAYDA GEÇSİN Dünya tarihi düşmanlıklarla , savaşlarla dolu fakat sonunda düşmanlar dost olup karşılıklı oturuyorlar ve onca insan öldüğüyle kalıyor . Savaşlar...

KAYDA GEÇSİN

Dünya tarihi düşmanlıklarla , savaşlarla dolu fakat sonunda düşmanlar dost olup karşılıklı oturuyorlar ve onca insan öldüğüyle kalıyor .

Savaşlar çoğu zaman büyük kayıp ve acılarla birlikte para kazandırıyor para .

Dünyada bu kadar savaş olmasa bunca zengin olur muydu ? Her bombalanan yer yeniden yapılıyor , bu arada ölenlerden kahraman kırıp sarıp tören yapıyorlar.

Su yolları , kanallarını bombalıyorlar yahu !

Su kanalı kime saldırmış ki , Libya’da olan neydi ?

Çok da geniş ve yüzsüzler ve bu yüzsüzlüklerini utanmaz politikalarıyla kazandıkları paralarıyla genişletiyorlar .

Bu genişlemenin taraftar toplama gücüne dönüştürdükleri en gözönü alanı ise medya oldu !

Yüzsüzlük , çapkınlık , sapkınlık ve teşhircileriyle güya yeni dünya ahlak düzeni özgürlük nutukları attıkları medya ve şimdilerde patronsuz her bireyi patron yapan sosyal medya ! Piyasaya dikkat çekmek için sürdükleri bayağılıklar bu zihniyetin uzantısı Allahtan İnanrıcı ve umdukları kadar etkileyici değiller ancak şimdilerde doz arttırıyorlar.

Medya ‘Ceceli Bayağılığı ‘nı bayağılıkların en bayağısı olarak kayda geçti bakalım bunu da aşabilecekleri daha beteri ne bulacaklar, bize ne de bu adam devlet protokolündeydi yahu , Sayın Hıncal Uluç yazılacağı yazmış , son nokta , daha ne yazsın adam .

Naçizane önerim devlet protokolünün hazırlayıcılarının da gözden geçirilmesi, kimlerin , neden var iken listelerden çıkarıldığı, yerlerine hangi neden ve kriterlerle kimlerin protokole konulduğunun ciddiyetle ele alınması güvenlik sorunu değilse nedir acaba ?

Çıplaklıkla dikkat çekmek ise medyanın , sosyal medyanın dünyada da olduğu gibi en sık baş vurduğu en basit en gariban dikkat çekme yöntemi .

Ancak bizimkiler sanatı vücud teşhirinin bir limanı olarak düşünüyor.

Herkesin malumudur ki , her soyunan sanatkarane iş yapmış olmaz, her giyinenin dindar , iyi müslüman olmadığı , her çıplak kadın resminin sanat eseri olmadığı , çizenin ressam sayılamayacağı gibi.

Evren Paşa’nın ‘nü’ leri çok para etmişti ayrı konu , alanlar zenginlerdi hemde ‘Art collector’ iddiası olan ! Tam da anlatmak istediğime örnek !

Neyse , isteyen mayolu resmiyle kendisini teşhir edebilir, beğeni alır, almaz, eşi beğenirde başkası beğenmeyebilir ama bunun üzerinden ahlak nutku çekmesi ve yeni ahlaki normları belirlemeye kalkmasını itibarlı hale getirmek çabası ve işin uzaması medyanın iyice manyaklaştığını gösteriyor !

Tarikatlar, çeteler, her neyse kimilerini kendilerinden oldukların , kimilerini de kullandıkları için zengin ettiler, şimdi 2. Grup ben onlardan değilim telaşında neresini açacağını şaşırdı ev satan , muhit değiştirenler de var !

Hiç önemli değiller.

Önemli olan ;

Düzeysiz , bayağı, çakma değersizin elendiği bir yüzyılda acımasız bir rekabete yol alırken onlardan daha iyilerini yaparak insanlığın vazgeçilmezi ve paydaşı olmak zorundayız .

Tek düşman rekabet her alanda.

Çakıldığımız yelken , su topu dahil .

Biz yaptık oldu filim haftalarına benzemez bu iş .

Dozu kaçmış, ölümüne düşmanlıkların kahramanlar , cook zenginler yaratabildiği tuhaf durumu atlatıyor insanlık .

Herif milyonları katletmiş , veya neden olmuş ama birileri için kahraman olabiliyor , törenlerde hayır işlerine para bağışlayabiliyor hem de kalabalık birilerinin önünde alkışlar arasında , ve kendisini eleştirmek için bile kontrollü olsun diye para verdikleri var , onun için her eleştirende matah değildir ama bunların sonu göründü ….yemiyor yeni nesil , yeni dünya yani değişim adam değişmekle olmuyor kavrayan kavramayana anlatacak . Devir düşmanla dans etme devri

Sana düşman ortağın , kardeşin, arkadaşın aynı yönetim kurulu üyen, birlikte çalıştığın insanlardan biriyse , hele seni yöneten devletin içindeyse işin bin kat daha zor ama asla imkansız değil hele bu devlet geleneğinde .

Şayet düşman eşin ise hapı yuttun demektir.

Tesellimiz , arkadaşlar gelir gider ama düşmanlar öyle değil çoğalırlar çünkü çoğalma kabiliyetleri var . Dostluklar mı çoğalıyor düşmanlıklar mı bir düşünün .

Dostluklardan daha sağlamdır düşmanlıklar.

Öte yandan dikkat edin insanlar en çok düşmanları tarafından sevilir sayılırlar, haydaa ne tuhaf değil mi !

Hiç değil , Çanakkale’ de onlar artık bizim çocuklarımız dediğimiz Anzak’lar düşmandırlar , yaa bunu anlatamadınız filimlerde.

Yendiğimiz için dost olduk bu yüzyılda yenmek zorunda olduklarımız gibi.

İnsanlar kıskanç dostları tarafından nefret edilir ve ihanete uğrarlar bakın dünya tarihine aynıyle vakidir dolayısıyla en sağlam dostlar aslında düşmanlarımızdır diyebiliriz.

Düşmanınla baş etmenin yolu yüzyılımızda insanların kafalarını karıştırmaktan geçiyor , medyamız bu alanda uzmanlaşamadı ya da kendi düşmanıyla halkın düşmanı farklı olduğu için aşamıyor.

Veya kendi halkını düşman kendini yabancı zannediyor !


Bu gitgide zavallılaşmanın du ranı ne zaman merak ediyorum.

Gerçekleri akıllıca kullanabilecek beyinler zekalar lazım medyaya , sıradan saksılarla olacak iş değil . Onlara çiçek ekeceksin , giydireceksin, bazen soyacaksın , iş mi yok saksılara yahu . Parayı aldıkları sürece hiç bir isyan itirazları yok zaten her yee çalışmışlar ve devame diyorlar . Sadece son zamanlarda feylesof muamelesei görüp itibar da istiyorlar , yok artık gün o günler değil.

Düşmanlarla ilgili bir başka güzel yan ise niyetleri açık nettir, kırılmazsın, kazık yemezsin çünkü düşmanındır ve bazen dostlarına tercih edecek hale gelirsin düşmanlarını .

Geçenlerde gözleri iyice dönmüş eski ülkücü yeni AKP’li bir eski tanıdık Ortadoğu , Türkiye şle ilgili ne diyecek diye baktım ekranda , bir iki gıdı salladı , gözleri denk etti ve ‘Süleyman Şah Türbesi taşınacak’ dedi, Ortadoğu tasavvuruna hayran bıraktı , şimdi buna ‘Türbe Taşırken’ filmi yaptırırlar ! Yapmayın canlarım .

Sıkıntı büyük , hele iyilik yaptığın insanlara artık güvenememek insan ruhunda yaralar açıyor .

Düşmanımın düşmanı dostumdur numaraları ise bu yüzyılda artık yok , düşmanımın düşmanı düşmanımın düşmanıdır o kadar.

En zor düşman ise en az şüphenilenilen yerde içimizde saklı olan yani benliğimiz , içimizdeki cellat .

Onu yenmek en zor olan .

İçimizdeki düşmanı Kayda Geçirdik Elimizden Gelen Budur

necefugurlu@gmail.com