Zenginliğin Para İle Ne Alakası Var Yahu ?

KAYDA GEÇSİN Düşünce, tefekkür , felsefe , illa din imanla ilgili de değil , asıl zenginlikten bahsediyorum. Herşeyin kuralı vardır ...

KAYDA GEÇSİN

Düşünce, tefekkür , felsefe , illa din imanla ilgili de değil , asıl zenginlikten bahsediyorum.

Herşeyin kuralı vardır , zenginliğinde.

Kuralsız zenginlikten dolayı bu kadar mide bulandırıcı oldu bu memleket , izlettire izlettire ne yiyor , ne alıyor , ne giyiyorlar ne hale getirdiniz bizi .

Ve en acı olan bütün bunların zenginliğin kuralı sayılması .

Masa dolu ama sofra yerde iki büklüm , gelenek zenginliği bu mudur peki ?

Yazıklar olsun.

Sanatın, tiyatronun, müziğin, bilimin, ilimin hepsinin kuralı vardır , bu kuralları bilmeyen bir toplum kaybolur gider hayatın dehlizlerinde.

Bu kuralları öğretmeyen devlet , öğrenmeyen yurttaşları ile ilanihaye mutlu mesut yaşayabilir mi ? Var mı örneği , yok.

Karşısında anıranı şarkıcı, poz keseni oyuncu zanneden bir toplumun övünenlerine bakın , iyi şeyleri , kurallısını talep etmeyi unuttuk mu , yoksa hep sakladılar mı , yasakladılar mı , asıl yasaklar bunlardır .

Kuralına göre işini yapanları perişan ettiler.

Ben dedektif değilim paranın nereden, nasıl geldiği benim uzmanlığım hele işim hiç değil , masak var , istihbarat var , maliye var , içişleri var bunca palavradan böyle servetler nasıl olur onların görevidir iz sürmek. Beni aşar , haddimi bilirim , kimsenin de günahını alamam .

Ama bu ‘para zenginliği’ canımıza tak ettirdi, bunu yazmazsam dilsiz şeytan olurum , tövbeler olsun korkarım.

Şimdi bu burnundan para kusanlar birde bizi terk etmekle tehdit ediyorlar , güle güle , iyi yolculuklar , nereye gideceksen kazan bakalım bu serveti gittiğin yerde bizde şapkamızı çıkartalım , yokluğun eksikliğin hissedilsin de biz de yalvaralım geri gel diye . Hodri Meydan !

Kuralsız yaşamak demokrasi değildir, bu kör bir kuyudur hepimizi yutan , sormayan sual etmeyen aydın , akademisyen , devlet mi olur bu ne para pervasızlığıdır , şimdi birbirlerine de tahammüleri yok ….hepsi , hepsini kendilerine istiyorlar !

Kahramanlığın da kuralları vardır , palavrası olmaz , yalancı pehlivandan geçilmiyor ve bu sırada gencecik canlar bu ülke uğruna şehit oluyor , bunlar için değil bu ülke için .

Rica ederim çok sıkıldık , şimdi birde kuralsız ‘vatanseverler’ var , kolay mı vatansever olmak öyle , onunda kuralları var mezarlarında nereye gitsen aynı cümle yazar vatanseverin ‘Pro Patria’ ‘Vatan İçin’ . Ama hangi şartta ne için , kuralı olmadan olmaz. Ve o kuralı hiç biri sorgulamaz.

Benim gibi kendi halinde bir insan için 4 kural vardır fazla derine inmeden , basit kurallar benim gibi :

1.Doğru Olanı Yap 2.Elinden gelenin en iyisini yap 3. Ve insanlar hep umurunda olsun sakın görmezden gelme , kim ve kimlerden olurlarsa olsunlar.

4. Hele para gücüne güvenip üst perdeden atanlar karşısında sakın ‘Korkma’ .

İstiklal Marşım bunun için ‘Korkma’ diye başlar .

Kurallar aptallar için itaat etsinler bilge akıllıları için ışık tutsun diye icat edilmiştir . Ne yazayım daha . İki tarafada uygundur !

Kuralsızları , kuralsızlığı bu musibeti Kayda Geçelim Elimizden Gelen Budur

Saygıyla Efendim

Etiketler
Para