Türkiye’nin ilk ‘Engelli Farkındalık Merkezi’ İzmir’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, engelli olmayan bireylerin empati geliştirmesi amacıyla açılan Türkiye’nin ilk Engelli Farkındalık Merkezi eğitim faaliyetlerini sürdürüyor.

Türkiye’nin ilk ‘Engelli Farkındalık Merkezi’ İzmir’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Türkiye’nin ilk Engelli Farkındalık Merkezi, engelli olmayan bireylerin bu konuda empati geliştirmesi amacıyla eğitim faaliyetleri yürütüyor.

Merkezi ziyaret eden Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği yöneticileri Büyükşehir Belediyesi’nin örnek bir projeye imza attığını belirterek, Engelli Farkındalık Merkezi’nin Türkiye’nin her yerinde kurulması gereken bir tesis olduğunu dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Balçova’daki Olimpiyat Köyü’nde hizmete açtığı Engelli Farkındalık Merkezi, engellilerin bireysel ve toplumsal yaşamda karşılaştıkları sıkıntılara ilişkin “empati” duygusunu geliştiriyor.

“Tekerlekli Sandalye”, “Üstün Yetenekliler”, “Özel Öğrenme Güçlüğü”, “Otizm Labirenti” ve “Karanlık” parkurlarından oluşan Engelli Farkındalık Merkezi’nin son ziyaretçileri, TOFD (Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği) yöneticileri oldu.

BU TESİSİ HERKES GÖRMELİ

Dernek Başkanı Ramazan Baş, 20 yıldır empati duygusunu geliştirmek ve farkındalık yaratmak için insanlara bilgiler vermeye çalıştıklarını belirterek “Her yaştan çocukların, özel durumdaki arkadaşlarını anlayıp empati duygusunu alabilmeleri için burayı mutlaka ziyaret etmeleri gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler
İzmir İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye