CHP'li başkan Dutlulu: 'Kazanan vakıflar değil, halk olacak'

CHP’li Besim Dutlulu, ekonomik olarak zor durumda olan bir belediye devraldıklarını ifade etti.

CHP'li başkan Dutlulu: 'Kazanan vakıflar değil, halk olacak'

Akhisar’da dinci vakıflara bedelinin çok altında zeytinlik tahsis eden AKP’li belediye başkanından görevi devralan CHP’li yeni başkan, “15 yıllık AKP yönetiminin yaptığı tüm anlaşmalar gözden geçirilecek” dedi

AKP’nin 15 yıldır yönettiği Manisa’nın Akhisar ilçesinde belediye başkanlığını kazanan CHP’li Besim Dutlulu, ekonomik olarak zor durumda olan bir belediye devraldıklarını ifade etti. Dutlulu, göreve başladığı günden bu yana “bütçe çalışması” yaptıklarını dile getirdi.

2004’ten bu yana AKP yönetimi altında olan ve bu süre boyunca özellikle dinci vakıflara mahkeme kararlarına aykırı olarak yüzlerce dönümlük zeytinlik ve arazi kiralanan Akhisar’da yeni yönetim harekete geçti. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, belediyeye ait üç bin dönümlük zeytinlikler başta olmak üzere birçok gelir getirici yerin çeşitli vakıf ve kişilere kiralandığını ancak bu işlemlerin inceleme altına alındığını ifade etti.

BİRİKEN SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

CHP’li Dutlulu, Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek’e yaptığı açıklamada, “Artık Akhisar’da kazanan halkımız olacak. İlçenin tüm imkanlarını yurttaşlarımıza gelir getirmesi için kullanacağız. Bu amacımızı gerçekleştirmek için Tarımsal Kalkınma Müdürlüğü’nü kuracağız. Kooperatifler dışında hiçbir kuruma ve kişiye zeytinliklerimizi devretmeyeceğiz. Direkt gelir getirici projelere odaklanacağız” dedi.

Gereksiz harcamaların önüne geçmek için araştırma çalışmalarını sürdürdüklerini bildiren Dutlulu, “Akhisar’ın ekonomik sorunları dışında ciddi bir altyapı problemi var. Hem belediyemizin imkanlarını kullanarak hem de Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden destek alarak bu sorunu çözüme kavuşturacağız. Akhisar’ın 15 yılda biriken ve büyüyen tüm problemlerini çözeceğiz. İlçemizin yaşanılabilir bir yer olması için sosyal projelere odaklanacağız” diye konuştu.

Etiketler
Vakıf