'İntikam' yorumları yapılmıştı: İstanbul'un ardından Muğla'da da 'Cumhurbaşkanlığı onayı' verilmedi

Cumhurbaşkanlığı 2022 Yılı Yatırım Programı'nda Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri için beklediği kredi onayı yer almadı.

'İntikam' yorumları yapılmıştı: İstanbul'un ardından Muğla'da da 'Cumhurbaşkanlığı onayı' verilmedi

İstanbul Beylikdüzü'nden başlayacak 6 raylı sistem hattına entegre olarak, metrobüs yoğunluğu ve E-5 trafiğini rahatlatması amaçlanan İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu bir yıla yakın süredir Cumhurbaşkanlığı'ndan imza bekliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye'sinin 300 metrobüs planının 2022 yatırım planına alınmaması tepkilere neden olmuştu. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'li belediyelerin projelerine onay vermemesi 'intikam' yorumlarına neden olurken Muğla'da da benzer bir durum yaşandı.

2022 YATIRIM PROGRAMI'NDA MUĞLA BELEDİYESİ'NE ONAY YOK

Cumhurbaşkanlığı 2022 Yılı Yatırım Programı açıklandı.

Açıklanan program kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesinin beklediği kredi kullanma onayı çıkmadı.

Uzun süredir Cumhurbaşkanlığı onayında olan ve bir türlü gereken izinlerin verilmediği Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin projelerine finansman sağlayacak onay çıkmadı.

Muğla Büyükşehir Belediyesine Fitch Ratings tarafından en iyi kredi notu olan AAA verilmişti. Bu nedenle birçok uluslararası kredi kuruluşu büyükşehir belediyesinin güçlü mali yapısı nedeniyle kredi kullandırabilecekleri taahhüdünde bulundu.

Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’nın il genelindeki su kayıp ve kaçaklarının en aza indirilmesi, yeni içme suyu hatlarının yapılması ve yenilenebilir enerji sistemlerinin kurulması için projeler hazırladı.

PROJELER İÇİN CUMHURBAŞKANLIĞI ONAYI GEREKİYOR

Hazırlanan projeler için yurtiçi finansman kurumlarından gerekli kaynak sağlanamayınca yurtdışı kredi kuruluşlarıyla görüşmeler yapıldı. Görüşmeler kapsamında MBB’ye Fransa Kalkınma Ajansından 63,5 milyon Euro’luk bir kredi onayı çıktı.

İçme suyunda büyük kazanç sağlayacak ve birçok farklı yeni içme suyu hatlarının yapılarak İl genelinde çok güçlü bir ağı oluşturacak çalışmaların hayata geçmesi için Cumhurbaşkanlığı onayı gerekiyor.

2022 PROGRAMINDA DA YER ALMADI

Ancak tüm bu yatırımlar için yaklaşık 1 yıldır onay beklenirken Cumhurbaşkanlığı 2022 yılı yatırım programına alınması umut ediliyordu.

Açıklanan program dahilinde Muğla Büyükşehir Belediyesinin projelerini hazırladığı sadece finansmanının sağlanacağı onay yine Cumhurbaşkanlığından çıkmadı.

Etiketler
Muğla İstanbul Cumhurbaşkanlığı Kredi