İncirli - Sefaköy - Beylikdüzü Metrosu bir yıla yakındır imza bekliyor: İstanbul'dan intikam alıyor

Metrobüs yoğunluğu ve E-5 trafiğini rahatlatması amaçlanan İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu bir yıla yakın süredir Cumhurbaşkanlığı'ndan imza bekliyor. Gerçek Gündem, yurttaşlara İBB ile Cumhurbaşkanlığı arasındaki imza ve onay gerginliğini sordu.

GERÇEK GÜNDEM - HABER - KAMERA - KURGU: SEDAT ELBASAN/

İstanbul Beylikdüzü'nden başlayacak 6 raylı sistem hattına entegre olarak, metrobüs yoğunluğu ve E-5 trafiğini rahatlatması amaçlanan İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu bir yıla yakın süredir Cumhurbaşkanlığı'ndan imza bekliyor.

Gerçek Gündem, metro hattının başlangıcı olması planlanan Beylikdüzü'nde yurttaşa, İBB ile Cumhurbaşkanlığı arasındaki imza ve onay gerginliğini sordu.

İncirli - Sefaköy - Beylikdüzü Metrosu bir yıla yakındır imza bekliyor: İstanbul'dan intikam alıyor - Resim : 1

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı'nın 2022 yatırım planına alınmayan 300 metrobüs alımı hakkında "Sorun yok, o alımları yaparız ama milyonlarca İstanbullunun yaşadığı 3. bölgeye yapacağımız metronun finansı bile hazırken, neden onay vermediniz onu anlamadık!" ifadesini kullandı.

İncirli - Sefaköy - Beylikdüzü Metrosu bir yıla yakındır imza bekliyor: İstanbul'dan intikam alıyor - Resim : 2

"İSTANBUL'U KAYBETTİĞİ İÇİN İNTİKAM ALIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'u kaybettiği için intikam aldığını söyleyen yurttaş "Erdoğan'ın bütün derdi intikam almak. Para hazır, proje hazır diyor İmamoğlu, sadece imza bekliyor. Sırf intikam almak için olmayacak kötülükleri yapıyor." dedi.

İncirli - Sefaköy - Beylikdüzü Metrosu bir yıla yakındır imza bekliyor: İstanbul'dan intikam alıyor - Resim : 3

"İMAMOĞLU'NUN YANINDA İSTANBUL'U CEZALANDIRIYOR"

Verilen bütçe ve borçlanma izinlerine dair konuşan bir yurttaş "Konya'ya verilen otobüs imzası İstanbul'a neden verilmiyor 300 tane otobüs bekliyor. Çünkü İmamoğlu'nu cezalandırıyor, İstanbulu cezalandırıyor. Yapsın bakalım nereye kadar yapacak."

İncirli - Sefaköy - Beylikdüzü Metrosu bir yıla yakındır imza bekliyor: İstanbul'dan intikam alıyor - Resim : 4

"TÜM İHALELERİ BEŞLİ ÇETE Mİ ALACAK?"

CHP'li belediyelerin yurtdışından bulduğu kredilerin bile kullandırılmadığını hatırlatan bir diğer yurttaş ise "Ne halk ne hak kaldı hep bana, hep bana beşli çeteye devam. Muhalif belediyelerin hiçbir projesine onay vermiyor yurtdışından buldukları kredileri bile kullandırtmıyor. İlla tüm ihaleleri onların mı alması gerek? Halkın mağduriyeti ne olacak?" diye sordu.

İncirli - Sefaköy - Beylikdüzü Metrosu bir yıla yakındır imza bekliyor: İstanbul'dan intikam alıyor - Resim : 5

İncirli - Sefaköy - Beylikdüzü metrosuna onay verilmemesine tepki gösteren İmamoğlu, Twitter hesabından "Projeler hazır, yatırımcılar hazır, finansmanı hazır. Ama bir imza eksik. NEDEN?" diye sormuştu.

İncirli - Sefaköy - Beylikdüzü Metrosu bir yıla yakındır imza bekliyor: İstanbul'dan intikam alıyor - Resim : 6

Etiketler
Beylikdüzü Ordu İstanbul Cumhurbaşkanlığı