Tunç Soyer'den İzmir'e 'Dünya Kenti' müjdesi

Tunç Soyer, Dünya Bankası ve Uluslararası Finans Kurumu yöneticileriyle İzmir'in "Dünya Kenti" olması için görüştüklerini duyurdu.

Tunç Soyer'den İzmir'e 'Dünya Kenti' müjdesi

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dünya Bankası ve Uluslararası Finans Kurumu yöneticileriyle İzmir'in "Dünya Kenti" olması için görüştüklerini açıkladı.

Ege Medyası'nda yer alan habere göre; tanıtım ofisi açılması ve çeşitli alanlarda işbirliğinin geliştirmesi kapsamında ABD'de bir dizi görüşmeler yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal meyda hesabından müjdeyi verdi.

Soyer, Dünya Bankası ve Uluslararası Finans Kurumu yöneticileriyle İzmir'in "Dünya Kenti" olması için görüştüklerini duyurdu.

"Washington D.C’de Dünya Bankası ve International Finance Corporation-(IFC) Uluslararası Finans Kurumu yöneticileriyle İzmir’in Dünya Kenti olması için gerçekleştireceğimiz projelere mali ve teknik destek konusunda yapacakları katkıları görüştük. Çok olumlu bir başlangıç yaptık" açıklamasını yapan Başkan Soyer, ABD'li yetkililerle poz verdi.

Tunç Soyer, önceki gün İzmir'deki makamında ABD Ankara Büyükelçisi David M. Satterfiel'i konuk etmişti. Soyer, "ABD Ankara Büyükelçisi sayın David M. Satterfield'e bugünkü ziyareti için teşekkür ediyorum. İzmir'in dünyaya tanıtılması önceliğimiz. Bu kapsamda Washington'da bir tanıtım ofisi açılması ve işbirliği alanlarının genişletilmesi konularında görüş birliğine vardık" demişti. Ardından 1 gün sonra ABD'ye hareket etmişti.

ABD'de yoğun bir programı olan ve dönüşte Avrupa'daki bazı kentlerde temaslarda bulunacak olan Soyer, 4 Şubat'ta İzmir'de olacak.

Etiketler
Tunç Soyer İzmir Dünya Bankası