İzmir'de Tunç Soyer öncülüğünde başkanlar zirvesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, başkanlığında Millet İttifakı'nın kazandığı 25 ilçe belediye başkanının katılımıyla toplantı düzenlendi.

İzmir'de Tunç Soyer öncülüğünde başkanlar zirvesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, başkanlığında Millet İttifakı'nın kazandığı 25 ilçe belediye başkanının katılımıyla toplantı düzenlendi.

Gün içinde saat 13:00’te başlayan zirvede kentin sorunları ve yeni dönemde yapılması planlanan çalışmalar masaya yatırıldı.

Ege Medyası'nda yer alan habere göre; 24 CHP ve 1 İYİ Partili başkanın katıldığı toplantı sonrasında Cumhur İttifakı’nın temsilcilerinin yer alacağı zirvenin düzenleneceği belirtildi.

SOYER: BİRÇOK KONU MASAYA YATIRILDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 17:00’de biten toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Soyer zirvenin içeriğine ilişkin yaptığı konuşmada, “Yaklaşık 4 saatlik güzel bir toplantı oldu. Özeti; ilçelerin çalışmalarını koordinasyonla İzmir’de nasıl ortaklaştırabiliriz ve Türkiye’ye yönelik yeni bir İzmir algısı nasıl yaratabiliriz? Bunları konuştuk.

Birçok başlık var. Strateji planı konuştuk. İzmir Vakfı’nı konuştuk. İmar ruhsatı İzmir’in her yerinde aynı prosedürlere tabi olmalı. Sosyal hizmetler aynı koordinasyon içinde yürümeli. Sokak hayvanlarıyla ilgili yapılan çalışmalar kontrol edilmeli, tek bir koordinasyon içinde yürütülmeli. Çok başlık altında neleri ortaklaştırabiliriz bunları konuştuk. Gelir artırımı üzerine konuşmalar yaptık” ifadelerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKI NİYE ÇAĞRILMADI?

Millet İttifakı’nın iktidarda olduğu 25 ilçenin belediye başkanın toplantıya katılmasını değerlendiren ve ‘Cumhur İttifakı’yla yönetilen ilçelere davet mi gitmedi, katılım mı göstermediler?’ şeklinde gelen soruyu yanıtlayan Soyer, “Bu toplantının tüm belediye başkanlarıyla yapılacak ayağı da olacak. Yarından sonra da metropoldeki 11 ilçeyle yapacağımız bir toplantı var. Toplantının gündemine göre değişiyor. 30 ilçeyle de konuşacaklarımız var” açıklamasında bulundu.

İŞTEN ÇIKARMALAR İÇİN: ONLARA SORMAK LAZIM

Bazı ilçe belediyelerinde yaşanan işten çıkarmalarla ilgili konuşan Soyer, “Büyükşehir olarak müdahil olmamız çok yakışık almaz. İlçe belediye başkanlarının gerekçeleri vardır, onların takdiridir. Onlara sormak lazım” dedi.

Etiketler
Tunç Soyer İzmir İttifak Millet İttifakı