Ayın İkinci Yarısına Dikkat - Mayıs 2020

Yeni koşullarımıza alıştığımız ve hızlı geçen bir ayı geride bıraktık. Mayıs ayının ilk haftaları enerjimiz ne kadar yüksek olsa da ikinci yarısı işler pekte...

Yeni koşullarımıza alıştığımız ve hızlı geçen bir ayı geride bıraktık. Mayıs ayının ilk haftaları enerjimiz ne kadar yüksek olsa da ikinci yarısı işler pekte tahmin etmediğimiz şekilde sıkışacak gibi duruyor. Bu ayı ilk yarı ve ikinci yarı diye ayırsak yanlış olmayacak.

Mayıs ayının ilk yarısında sahip olduğumuz şeylerde daha korumacı olabiliriz. Biraz sinirlerimizi kontrol etmek iyi olacak. Krizli konuları yönetmek durumunda kalacağız. İkili ilişkilerde sabırlı olmamız gerekecek. Düşündüğümüz şeyleri değiştirmekten çok hoşlanmayacağız.

Sahip olduklarımızı bırakmak istemeyeceğiz taki Mayıs’ın diğer yarısına kadar. Şuan kriz içinde olduğumuzu hissettiğimiz herşey ikinci yarıda bambaşka bir hal alabilir. Dünden bugüne bu kadar hızlı nasıl değişebilir herşey diye sorgulayabiliriz. Herşey iyi olacak demiyorum, değişecek diyorum.

Bizi baskılayan ve kriz yaratan konuların, mayısın ikinci yarısında sanki hızının kesildiğini hissedebiliriz. Yine de içinizde tam bir rahatlama duygusu yerleşmeyecek. Farklı bir huzursuzluk ve tatminsizlik hissedebiliriz.

İletişimde, teknik işlerde, ticari konularda, yakın çevremizle olan ilişkilerimizde sıkıntılarımız artabilir. Konuşmaların tatsızlaştığı, dışarı çıkmanın tadına tamda varılmadığı bir dönem. Bu durum Haziran ayının sonuna kadar bizi götürecek gibi duruyor.

Kafamızın karıştığı bizi yoran, kararsız kaldığımız bir dönem bizi bekliyor. Yediğimizden, içtiğimizden, alışverişlerimizden, sohbetlerimizden, ilişkilerimizden keyif almadığımız bir süreç aslında. İlişkilerin sorgulandığı ve iki ileri bir geri gibi durumu söz konusu. Geçmişte tamamlanmayan bitmemiş ilişkilerin kapıyı çaldığı bir dönem. Sadece bu da değil sene başından beri ilerlettiğimiz konuların içinde tamamlanmamış eksik kalmış işlere bakma fırsatı bulacağız. Düşlediğimiz herşeyi yaptık mı yapmadık mı bunların muhasebesini yapacağız.

Hayatımızda uğraştığımız konularda gereksiz mücadele ettiğimizi hissedebiliriz. Neyin kavgasını verdiğimizi bilmeden yaptığımız savaşlar artık bize boş gelebilir. Verdiğimiz kararlar duygusal olacaktır.

Ani duygusal çıkışlar yapabiliriz. Galiba bu dönemlerde yaşadığımız şeyi kabul edip, fazla gerginleşmemek en iyisi. Suya yazı yazdığımızı düşünüyorsak eğer, bırakalım da su yolunu bulsun.

Bu dönemde içe dönüş, ruhsal konular ortaya çıkabilir. Bize en iyi gelen şeyleri yaparsak ve gereksiz mücadelelere girmezsek, daha rahat geçirebiliriz. Karar vermek zorunda olduğumuz konularla ilgili kavgaya girmemeliyiz. Kafa karışıklığımızı yansıtacak yer ararsak sonunda mutlaka buluruz. Aslında hiçbir kazananı olmayacak mücadelelere girmeyin. Kendinizle bile. Ağzınızın tadı yerine gelene kadar bekleyin derim.