8 Nisan Terazi Burcunda Dolunay

İlişkiler, ortaklı konularda hassasiyetler oluşabilir. Ay başından beri gelen konular yeni ay ile birlikte karar veya kararsızlık durumuna düşürebilir sizi....

İlişkiler, ortaklı konularda hassasiyetler oluşabilir. Ay başından beri gelen konular yeni ay ile birlikte karar veya kararsızlık durumuna düşürebilir sizi. Bu dönemde çok fazla bilgi kirliliği ve korku yaratılmış durumda ve bunların baskısı altında daha fazla güçlü kalmak gittikçe zorlaşıyor olabilir. Genelde gerginliklerimizi en sevdiğimizden çıkarırız. Çünkü onların bizi anlayacağını düşünürüz veya öyle olmasını umarız. Aynı dönemlerden onlarında geçtiğini, aynı kaygıları birlikte yaşadığınızı unutmayın. Gereğinden fazla yaslandığınız da karşınızdakinin de dayanma gücünü azalttığınızı bilin.

Bu dönemde etrafımıza karşı duyarlılığımız artabilir. Etkiye çok açık olabiliriz. Huzursuz ortamlar sizi daha fazla rahatsız etmeye başlayabilir. Ev içindeki ilişkilerde sakin kalmanız gerekebilir. Dolunaylar genel yapısı olarak çatışmaya açık zamanlardır. Eril ve dişil karşılıklı gelir ve doğal bir enerji akışı oluşur. Bu aynalama konusu beğenmediğimiz yönlerimizle karşılaşma gibi de olduğundan daha fazla hiddetlenebiliriz. Bu dolunayda bir sürü duyguyu aynı anda hissedeceğiz. Dayanıklılık testleri, isyankar tavırlar, dürtülerimizi disipline etme zorunluluğu, isteklerimizi kontrol edebilme, öfke krizleri, bağımsızlık arzusu, güç elde etme, inandığınız şeylerin değişimi, zihnin bulanması gibi bir çok konuyu içinde barındırıyor. Bu çorbayı birlikte içmeyi öğrenmek durumunda kalıyoruz bu dolunayda. Ya aç kalacağız ya da birlikte içeceğiz.

Türkiye açısından baktığımızda ise; aile içinde parçalanmaların ve zorlanmaların olduğunu görmeye başlamak aslında bizi en çok yorduğu zamanlar olacak. Hayat içinde varlığımızı gösteremediğimiz için belli bir zorlama içinde olduğumuz daha aşikar olacak bu dönemde. Devletimizin hedef koymakta ve hedeflerini yerine getirmekte zorlandığını hep görüyoruz bu dönem de bunun halkı daha çok yıprattığını gözlemleyeceğiz. Halkın beklentilerini karşılamakta yetersiz kalabilir.

Burçların hangi evlerinde hangi konularını tetikleyeceğine bakacak olursak;

Koç Burcu: Eş ve/veya ortağınızla ilgili konular, ilişkiler

Boğa Burcu: Çalışma ortamınız, iş arkadaşlarınız, hizmet alıp verdiğiniz yerler ve sağlığınız

İkizler Burcu: Aşk hayatınız, çocuklarınızla ilgili mevzular, keyif aldığınız şeyler

Yengeç Burcu: Ev aile konuları, geçmişteki mevzular, anne-baba

Aslan Burcu: Eğitim ve iletişim konularında. Teknik ve ticari işlerinizde

Başak Burcu: Yetenekleriniz ve para ile ilgili konularınızda

Terazi Burcu: Kişisel konular, gündelik yaşamınız, eş ve ortaklar ilgili konular

Akrep Burcu: Bilinçaltınız, çalışma hayatınız, ön göremediğiniz koşullar

Yay Burcu: Gelecek planlarınız, arkadaş ve sosyal çevrenizle ilgili mevzular

Oğlak Burcu: İş hayatınız, yöneticilerle olan ilişkiler, anne

Kova Burcu: Uluslararası konular, yayıncılık, akademi, hayat felsefeleriniz

Balık Burcu: Parasal konular, eşin veya ortağın parası, kriz getiren mevzular