Gücün Değişimi Jüpiter Plüton Birleşimi

20 Mart ile 16 Nisan arasında yaşanan bu birleşim, 2020 yılı içinde Jupiter’in geri hareketiyle birlikte iki kere daha yaşanacak 10 Haziran- 18 Temmuz arası ve 1 Kasım – 20 Kasım arasında, bu ne anlama geliyor?

Bu iki uzak gezegenin birleşimi genelde dünyasal olayları daha fazla anlatır. Birleştikleri zamanlarda finansal krizlerin ortaya çıktığını, değişimlerin yaşandığını, gücün el değiştirdiğini ve inanç değişiklikleri yaşandığını görürüz. Bu değişimler ağır baskılar ve zorlanmalar sonucunda olur.

Oğlak burcundaki bu birleşim bu dönemde beş gezegenin birleşimiyle aslında daha büyük bir güç kazanmış oldu ve bir çok yönden hayatımızı dönüştürmeye başladı. Oğlak burcunda olması, bu konunun özellikle devletler bazında etkin olmasıyla finansal konuların ön plana çıkmasına neden oldu. Korkularımızla yüzleşmek, kıt kaynaklarla başa çıkmak ve hayatta kalma mücadelesi vermek zorunda kalıyoruz. Bütün bunların yanında dünyada güç değişimi yaşanıyor. Zenginlik el değiştiriyor. Yeni yatırım araçları bulunuyor. Teknoloji yükselen değer oluyor. Bu dönemde bazı ülkeler zenginleşirken diğerlerinin zayıfladığını göreceğiz. Ciddi bir paranın el değiştirmesi söz konusu.

Kişisel anlamda ise bu konu bizim bilinçdışı konularımızı etkilemiş durumda. Gölge yanlarımızı görüp, artık ihtiyacımızın kalmadığını fark ettiğimiz yönlerimizle birlikte, bir çok konu ile yüzleşeceğimiz bir dönemi kapsıyor. Değişimler her zaman sancılıdır. Alıştığımız şeyi değiştirmek her zaman zordur. Yeni olan bilinmez bir karanlıktır. O kapıyı aralamak, değişime izin vermek zordur çünkü bilinmez. Bazen kapıyı aralarız ve geçtik sanarız aslında kendi yarattığımız ilizyondan başka bir şey değildir. Yaşadığımız değişimin gerçek olup olmadığını zaman gösterir bize. İşte bu günlerde bu süreçlerden geçiyoruz. Kendimizle ve yaşamımızla yüzleşmek ve gidişata karar vermek. Bu belki kendimizle barışmamız için bir fırsat olabilir. Bu birleşim, sizin doğum haritanızda kişisel gezegenlerinizle açı içindeyse en büyük değişimleri ve baskıları bu konularda yaşayacağınız gerçeğini değiştirmiyor.

Bu dönemde inançlarınızla ilgili değişiklikler olabilir. İnanç deyince ilk akla gelen dini inanç oluyor. Aslında hayat felsefelerimiz, her türlü inançtan bahsediyorum. Buradaki değişiklikler güçlü dönüşümlere neden olabilir. Gizli konular bu dönemde daha fazla artış gösterebilir.

Finansal açıdan değişen dünyaya adapte olma gereksinimi çok artacak. Kazanmak için daha hırslı olacağımız bir dönem. Büyük kayıpların sonrasında gelen kazançlar olacak. Şirketlerin el değiştirdiğini göreceğiz. Açık seçik olmasa da maddi olarak kazanmak isteyeceğiz. Bizim hangi evimizi tetikliyorsa orda güçlenmek isteyeceğiz. İnançlarımızda değişiklikler olacak.

Burçların hangi evlerinde hangi konularını tetikleyeceğine bakacak olursak;

Koç Burcu: İş hayatınız, yöneticilerle olan ilişkiler, anne ile ilgili konularda

Boğa Burcu: Uluslararası konular, yayıncılık, akademi, hayat felsefeleriniz ilgili konularda

İkizler Burcu: Parasal konular, eşin veya ortağın parası, kriz getiren mevzularda

Yengeç Burcu: Eş ve/veya ortağınızla ilgili konular, ilişkiler ilgili konularda

Aslan Burcu: Çalışma ortamınız, iş arkadaşlarınız, hizmet alıp verdiğiniz yerler ve sağlığınız ilgili konularda

Başak Burcu: Aşk hayatınız, çocuklarınızla ilgili mevzular, keyif aldığınız şeylerde sağlamlık

Terazi Burcu: Ev aile konuları, geçmişteki mevzular, anne-baba ilgili konularda

Akrep Burcu: Eğitim ve iletişim konularında. Teknik ve ticari işlerinizde

Yay Burcu: Yetenekleriniz ve para ile ilgili konularınızda, kaynaklarınız.

Oğlak Burcu: Kişisel konular, gündelik yaşamınız ile ilgili konularda

Kova Burcu: Bilinçaltınız, çalışma hayatınız, ön göremediğiniz koşullar

Balık Burcu: Gelecek planlarınız, arkadaş ve sosyal çevrenizle ilgili mevzularda