Şubat 2020

Bu senenin ilk dört ayı çok önemli. 2018’den beri yavaş yavaş sıkışan gökyüzü, 2019’da hayatın her alanında kendini iyice göstermeye başlamıştı. 2020 başlarında ise bu sıkışıklık her konudaki patlamalarla ortaya çıkmaktadır ki, gidişat kendini belli etti zaten. Şubat ayı da Ocak ayını aratmayacak gibi duruyor.

Bu dönemde hayatımızı yeniden inşa ediyoruz diyebiliriz. Hayatımızda sıkışan meseleler aslında bizim tekrar yapılandırmamız için dönüşüme soktuğumuz konular. Hayatımızda yeri kalmayan, bizi yoran, ayak bağı olan bütün meseleler aslında değişiyor.

Değişim hiçbir zaman kolay olmamıştır. İstemediğimiz her şeyin hayatımızdan çıkmasını, ama bunun için hiçbir şey yapmamayı dilleriz. Çünkü konforundan ödün vermek kimsenin işine gelmez. Yorucu süreçlerdir değişimler; 2018’den beri gelen bu süreç bu dört ayda patamalar halinde hayatımızda yer bulacak. O bakımdan devrildiğiniz her noktada, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik diyerek ayağa kalkmakta fayda var. Nisan sonrasından itibaren, bir anda değil tabi ama sene sonuna kadar, yavaş yavaş bu durumların hafiflediğini hissedeceksiniz. Tabi uğraştığınız konularda da güçlendiğinizi fark edeceksiniz.

Kurumsal konular, devletle ilgili işler, sorumluluklar, çalışma hayatınız, dayanıklılık göstermeniz gereken konularda sınandığınızı hissediyorsunuzdur. Bütçeleme yapmanız gereken konular, sorumluluk almak, organize etmeniz gereken işler, somutlaştırmanız gereken çalışmalarınız, yöneticilerle ilişkiler ve hatta hayatınızdaki yaşlı kişilerle ilgili konularınız gündemde olacak.

Bu dönemde sıkıcı gelecek kadar gerçekçi ve mantıklı davranabilirsiniz. Bir yandan ay ortasında Balık burcundaki Merkür gerilemesi, biraz zihinleri bulandırıp, eski konuları gündeme getirebilir.

İşlerinizdeki hata payları ve dikkatsizlikler de artabilir. Eskide kalan ama bitmeyen bütün işleri toparlayabilirsiniz. Bilinçaltınıza sıkışmış korkular da gün yüzüne çıkabilir tabii. Burada anlayışlı olmak ve empati kurmak çok güçken, sizin bunu başarmanız istenecektir. Bir yandan akışta kalma, öte yandan da bütün ipleri sımsıkı tutma çabası yorucu olacak gibi.

Kararlı davranacağınız, dayanaklı olmanız gereken bir ay. Kendiniz için iyi bir motivasyon kaynağı bulmanız ve güçlü bir konsantrasyonla hayatınıza devam etmeniz gerekiyor. Vazgeçmeden, yorulmadan çalışma ve çaba söz konusu. Enerjinizi doğru bir şekilde hedefinize yönlendirdiğinizde emeklerinizin karşılığını muhakkak alacaksınız.

İlişkilerinizde daha atak, fevri ve çocuksu bir ay olacak. İstediğim şey hemen şimdi benim olsun diyebilirsiniz. Liderlik özelliklerinizi kullanacağınız, kendinizi ortaya atmaktan çekinmeyeceğiniz bir ay. Sahip olma güdüsü çok yüksek. İstediğinizi elde etmek için büyük bir emek ve fedakârlık gösterebilirsiniz. Sağlam ve kontrollü bir şekilde ilerlemenizi tavsiye ederim.

İşlerin altından kalkamadığınızı hissetiğiniz zamanlarda korku ile gelen melankolik tavırlar olabilir. Fazla kontrolden, çekingenlikten ve hesapçılıktan uzak durun. O durumlarda Balık burcunun akışta kalmak temasına sırtımızı dayayabiliriz.
9 Şubat’ta gerçekleşecek Aslan burcundaki dolunayda ilişkilerde daha eğlenceli, keyifli olup biraz da ben de buradayım diyeceksiniz. Mücadelenizi ortaya koymaktan çekinmeyeceksiniz. Cesur bir dolunay geliyor yani.

23 Şubat’taki yeni Ay’da ise; daha ruhani, içe dönük bir tema var. İçsel konuları kendi kendinize tartışıp durabilirsiniz. Başkalarını anlamaya çalıştığınız kadar kendinizi de biraz şımartın derim. Eski meseleleri çözmek için iyi bir dönem.
Bir sonraki yazımda Şubat ayını yükselen burcunuza göre okuyabilirsiniz.