Cirosu noksan kalmış ‘bakan oğullarının firmaları’ ile ‘şımarık sarıların’ ortak hedefi: UBER

BANU ÖZDEMİR YAZDI...

Cirosu noksan kalmış ‘bakan oğullarının firmaları’ ile ‘şımarık sarıların’ ortak hedefi: UBER - Resim : 1Uber Türkiye taksi uygulaması üzerinden yapılan söylemler düşüncede sığlığın, araştırmada noksanlığın ve politikada konjüktürel popülistliğin göstergesi..

•Piyasa bacasının tıkacı tekelleşme gömleğini siyasi iktidar erkiyle üstüne giyenler,aynı sektörde ‘daha güvenli ve ucuz’ hizmet veren bir başka firmaya tahammüzleşebiliyor.

Kısaca değinelim kameralar önünden konuşarak değil sokakta tecrübe etmiş biri olarak..
Sarı plakalı binlerce şoför emekçisi var her gün zor şartlar altında yaşam mücadelesini veren.
Saygımız sonsuz ..

•Kısa mesafe denilerek 20 TL ‘ye burun kıvırıp alınmayan vatandaş, bir başka yolcu taşıma firması ile istediği yerden alınıp yolculuk başında belli olan ‘sabit ücret tarifesi’ ile yolculuk yapabiliyor.

•Toplumun değil, piyasa baronlarının yanında yer almayı adet edinen siyasetçiler için de seçim öncesi müthiş fırsat.
Neye vuralım Uber’e…

•Sarı ticari taksiler dışında yolcu taşıma firmaları yok mu İstanbul’da, var.
Öyle ki gemiciklerle paraya doymayanlar yatay büyümelerini taksi uygulamalarıyla taçlandırdılar.
Ancak ciro istenen ölçüde olmayınca düşmanımın düşmanı dostumdur hikayesi başlıyor.

•Kim günah keçisi ?
Gitmek istediğiniz yere ne kadar ücretle gidebileceğinizi ‘yolculuk başında’ belirten, nakit yoksa kredi kartı ile ödeme imkanı sunan, fiş/fatura alma olanağınızın olduğu, kısa mesafe diye bahaneler uydurmayan Uber Türkiye.

•Ne kadar sürede yanınıza geleceğini Android uygulamasında görmenizin mümkün olduğu, yolculuk başında belirtilen mesafe ücreti sebebiyle “acaba dolaşır da fazla ücret öder miyim”endişesi yaşatmayan, çalışma prensibini ‘müşteriye saygı’ olarak benimsemiş olan firma.

•Bugünlerde cirosu noksan kalmış ‘bakan oğullarının firmaları’ ile ‘şımarık sarıların’ ortak hedefi, seçim üzeri ‘makro hedeflere mikro hamlelerle ulaşmaya çalışan siyasetçilerin’ slogan malzemesi..

Gereksiz mi gereksiz…
Sığ ve popülist…

Banu ÖZDEMİR

Etiketler
Uber