Neymiş? AKP'de FETÖ'cü yokmuş

AKP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan ilk etapta AK barolar kurulması amacıyla yapılacak düzenleme için "Hemen düzenlemeyi...

AKP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan ilk etapta AK barolar kurulması amacıyla yapılacak düzenleme için "Hemen düzenlemeyi hazırlayın, hemen bitirin" talimatı vermişti.

Erdoğan'ın talimatının ardından AK Parti Meclis Grup Başkanvekilleri Cahit Özkan ve Özlem Zengin, hukukçu milletvekilleri ile AK baroların kurulması için toplantı yaptılar.

Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt'un sosyal medya hesabından attığı videolu Tweet dikkatimi çekti.

Bozkurt, kısa mesajında diyor ki;

"FETÖ'cü hakimler Türk Ordusunu esir almaya çalışırken, dernek başkanı olarak orduevi önünde "Genelkurmay, askerleri FETÖ'cü hakimlere teslim et" diye açıklama yapan Cahit Özkan, bugün barolara ayar vermeye çalışıyor. Çünkü o milletvekili yapıldı. Baroları bölmek FETÖ projesidir. Nokta."

AKP Grup Başkanvekili olan Av. Cahit Özkan, Türk Silahlı Kuvvetlerine FETÖ kumpasının kurulduğu günlerde bakın neler söylemiş?

Baro Başkanı Av. Bozkurt'un paylaştığı videonun deşifresi şöyle:

"Yakalama kararının ardından 10 gün geçmiş olmasına rağmen sadece 2 tanesi yakalanabilmiştir. (OU: Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını kastediyor)

Bu durum kamuoyunda bu kişilerin Genelkurmay Başkanlığı tarafından himaye edildiği düşüncesini akıllara getirmektedir.

Maalesef Genelkurmay Başkanlığı, geçmişte olduğu gibi bugün de hukuk devletinin gereği olan yargı kararlarının yerine getirilmesini zorlaştırmaktadır.

Bu çerçevede Susurluk, Şemdinli, Ergenekon ve benzeri davalarda pek çok asker kişi, yargıdan kaçmış, kaçırılmıştır.

Genelkurmay Başkanlığı bugün de benzer süreçlerde aynı tavrını maalesef kararlılıkla sürdürmektedir.

Kamuoyu tarafından 100'e yakın Balyoz davası sanığı askeri personelin orduevlerinde himaye edildiği kanaati hakimdir.

Türk Ceza Kanunu'nda bu eylem suç olarak tanımlanır.

Haklarında mahkeme tarafından yakalama emri verilen sanıkların orduevinde himaye edilmesi, saklanması Türk Ceza Kanunu'nun 283. maddesindeki 'suçluyu kayırma' suçunu oluşturmaktadır.

Ayrıca Balyoz davası sanıklarını teslim etmek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin görevi olduğundan söz konusu askerlerin teslim edilmemesi askeri yetkililer açısından 'görevi ihmal' suçunu oluşturmaktadır.

Demokratik hukuk devletinden herkes kanun önünde eşittir. Hiç kimse diğerine oranla daha ayrıcalıklı değildir.

Genelkurmay Başkanlığı, demokratik hukuk devletinin gereğini yerine getirmeli, derhal ordu evinde saklanan sanıkları adalete teslim etmelidir.

Ancak bu şekilde kamuoyunda oluşan 'Genelkurmay suça ve suçlulara sahip çıkıyor' düşüncesini bertaraf edebilecektir.

Öte yandan devam eden Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) haklarında dava açılan ve yakalama kararı olan Balyoz davası sanığı muvazzaf askerler, 926 sayılı TSK Askeri Personel Kanunu'nun 65. maddesinin açık hükmü karşısında kesinlikle terfi ettirilmemelidir.

Aynı maddenin (a) bendi gereği haklarında 5 yıl ve daha fazla hapis cezasını gerektiren bir cürümden dolayı kamu davası açılanların açığa alınmasını gerektirdiğinden söz konusu askeri personeller derhal açığa alınmalıdır.

Genelkurmay Başkanlığı, ancak bu şekilde hukuka saygısını gösterebilecek ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıpranmasının önüne geçilebilecektir."

Değerli okurlarım,

19 Haziran 2019 tarihinde, İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan genel kurulda, AK Partili Cahit Özkan için, "Arabasının plakası FG, (Fethullah Gülen) kalkmış burada tiyatro yapıyor bana" ifadelerini kullanmıştı…

FETÖ'nün kahraman Türk ordusuna kurduğu kumpasın savunuculuğunu yapan 26 ve 27. Dönem Denizli Milletvekili Av. Özkan, CHP'yi 30 Kasım 2017'de şu sözlerle eleştirmişti:

"2010 tarihinden sonra CHP'nin rotası değişmiş, FETÖ'nün kirli amaçlarının hizmetine girmiş ve o günden bugüne kirli politikalar üretmiştir."

Şu Atasözüne uygun mu?

"Yavuz hırsız ev sahibini bastırır…"

Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt'u arayarak sordum;

- AK Baro istemi FETÖ projesi mi?

Bozkurt dedi ki;

"Dünyayı ve ülkemizi kasıp kavuran salgının yol açtığı olağanüstü ortamda, FETÖ taslağı gündeme getirilerek; baroların seçim sistemi üzerinden savunma makamına müdahale etme çabasını kaygıyla izlemekteyiz.

Belirtmek isteriz ki, kaygımız her bir yurttaşımızın haklarının güvencesi olan hukuk devleti ve demokrasi adınadır. İnsan soyunun en temel hak ve özgürlükleri adınadır.

Cumhuriyet değerlerine ve Anayasa'ya apaçık aykırıdır.

FETÖ'nün projesi olduğunu Başkan Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun da yıllar önce ortaya koyduğu bu düzenlemeyi TBB önderliğinde 80 baro olarak derhal geri çekmeye davet ediyoruz."

Neymiş? AKP'de FETÖ'cü yokmuş

Etiketler
FETÖ