Pezevenkler, fahişeler ve İstanbul Sözleşmesi

Uzun süredir pezevenkler , fahişeler bırakın gündem olmayı hayatımızı kontrol altına aldılar , sanıldığından çok daha ciddi boyutlarda bir sorun...

Uzun süredir pezevenkler , fahişeler bırakın gündem olmayı hayatımızı kontrol altına aldılar , sanıldığından çok daha ciddi boyutlarda bir sorun .

Pezevenkler ve fahişeler güvenlik sorunu artık , bu çok ciddi bir iş.

Ve asıl bunlar İstanbul Sözleşmesinden hiç memnun olmayan kesim.

Tarihi dizilerde ‘Aslanım Sana yolladığmı kızı beğendin mi ?’ diye soran valideler ne oluyor ? Kim yazdı bunları niye yaptı ? Tarihe hayrandı , aynıyla beyanıdır.

Çok eşli oğluna takviye kadın yollayan anne , daha acısı kızlarına pezevenklik yapan anne hikayeleri utandırıyor ,

Cumhuriyet bunlardan utanır, gericiler bu tarihle övünür bu sahneler günümüze vesile olmamalıydı yoksa yazılır her şey, nasıl baktığınız önemli yazanın kuracağı denge önemli .

Hoş ;

‘Pezevenkler’ ‘Fahişeler ‘ oyunda ise prensip, vicdan ,ahlak aramamak lazım .

Uluslararası anlaşmaya filan da gelemezler , asla !

O anlaşma yobazlar kadar hatta daha fazla onları rahatsız eder.

Bu işler ;

Evli bir adamın bir kadına aşık olması ilişkiye girmesi ,

veya birbirlerine aşık iki gencin kızın ailesinin kızlarını bir başkasıyla evlendirdiği düğünün gecesi birlikte kaçmaları filan gibi de değil ….

veya aşık olduğu kadını çok güçlü kocasına meydan okuyup boşatıp evlenmesi gibi bir şey de değil,

bu söylediklerimde aşk, meydan okuma gönül işi var üstelik medyanın efsaneleri sayılan adamlar bunu yapabildiler , kadınlarda sevdikleri adamlarla yola çıkma cesareti gösteren hanımefendilerdi .

Fransada , Mazarine Pingeot biliyorsunuz François Mitterrand ve Anne Pingeot nun evlilik dışı kızlarıydı . Uzun yıllar süren birlikteliklerinden evlilik dışı kızları olmuştu , akşamları ‘gizli ev’ ine giden Mitterant’ın bazen saraydaki dairesine gittikleri de olurmuş, 14 yıllık başkanlığı süresince Anne, kızı Mazarine devlet sırrı olarak kalmış.

Şimdi bizde olanlar tamamen farklı , pezevenkler, fahişeler ve keriz duruma düşürülen adamlar var .

Kurgular, şantajlar, bunlara kanıp maskara olan ve devlet sırrı emanet edilmeyecek adamlar var .

Değişmeyen kurgu aynı ;

Önce kendilerinin dayanılmaz erkekler olduğuna, ünlü bir kadının kendisine delice aşık olduğuna inandırılıyor , bu senaryoyu yutan adam daha sonra filme alınıp , adama şantaj yapılırken kadından yürü ya kulum oluyor.

Bu senaryo çok eskilere dayanıyor , nur içinde yatsın rahmetli yazar arkadaşım idolü olan , ünlü okulundan abisi bir medya patronunun kendisine 2. eşi ile ilgili anlattıkları sonrası yıkıldığını söylemişti. Bu cahil , bayağı kadına nasıl inanabildi demişti .

Pezevenklerin ciddi işleri , statüleride vardır ve ‘müessese’ de danışılan ‘abi’ denilen adamlardır !

Genel tarifte bunlar ahlaksızlığın üstyönetimi olup karşıtları ise moral değerler üstyönetimidir ve aslında onlar da pezevenkler , fahişeler karşısında mücadele edemez, etmez sadece sadece hadlerini aşmadan şantaj yaparlar .

Şunu saptayalım bir kere; Pezevenkler, fahişeler çok ciddi korunurlar,

Dikkat edin filim ve dizilerde her türlü karakter var ama pezevenkler yoktur , kendilerini mükemmel saklarlar , imajlarını korurlar , hikayelerde bile konu edilmezler, kutsal dokunulmaz yaratıklardır .

Filimlerde de yokturlar . Kimse bunlara rol yazmaya cesaret bile edemez.

Bu güçleri ilginçtir ve bu güç başkalarından gelir .

İyilikseverler, politikacılar ve pezevenkler başkaları olmadan yaşayamazlar, bütün işleri başka insanlar üzerindendir.

Dolayısıyla o ‘başkası’ olan salaklara ihtiyaç duyarlar, salak kıtlığıda yoktur.

Kısaca ; Oy alamazsa politikacı olamaz, iyilik yapamazsa filantropist olamaz , satacakları fahişe olmazsa pezevenk olmazlar, yani asalaktırlar, bir kere daha bu sefer değişik kelime ile ifade edelim ‘Parazit ‘ formundadırlar .

Kriminal dünyada , banka soymak, nitelikli dolandırıcılık, uyuşturucu satmaktan tamamen farklı bir iştir , pezevenklik ve fahişelik .

Hele fahişelik artık kader kurbanı, okutulsa böyle mi olurdu denilenlerd arasından olmuyor , sıkıya geldi mi mezun olduğu anlı şanlı okulları diplomalarını öne sürenler bile var , ‘servis’ verdikleri adamlarla herhalde diplomla aldıkları matematik, mimari, mühendislik konuşmuyorlar .

Bazıları itibarları için avladıkları adamlarla evlenip çocuk bile yaparlar sonra ilk fırsatta azad edilirler.

Kadın erkek eşitliği, İstanbul sözleşmesi, LBTG, büyük bir mücadelenin parçaları.

Bunlarla olmaz, evet pezevenk ve fahişelerle mücadele etmeden kadınlar özgür olamaz.

Dünyada büyük mücadele başladı , Epstein, Maxwel, daha önce kadın hakları bağlamında Weinstein’ın , hatta bütün resmi görevleri alınan Prens Andrew’un başına gelenleri iyi anlayamadılar burada.

Medya eğlence, filim dünyası, yakın tarihine baktığımızda ;

Zurnik ile ilgili Özgüç’ün yazılarını , Bülent Pelit anılarını okumanızı tavsiye ederim , https://www.pressturk.com/yesilcam-in-muhabbet-tellali-zurnik/22363/

Van Damme ve Sukarno ile ilgili ise pezevenklik kazalarını Murat Bardakçı yazmıştı ilgilenen okusun , https://www.hurriyet.com.tr/murat-bardakci-van-damme-dan-once-sukarno-ya-servis-yapmistik-39235211

O zamanlar Pezevenklik gizlenmiyor ,

Şimdilerde gizli bir meslek , diğer mesleklerle kamuflajı olan

Lüks Nermin, Zurnik gizli değildiler, Manukyan’da öyle doğrusu çok da hürmet görmeleri tuhaftır , ‘Matild abla’ diye hitap eden çok değerli insanlar tanıdım .

Medya halka masum insanlara sığınak garanti olması gerekirken , dizisi , haberi, hatta kimi zaman çalışanlarıyla kimlerin arkasında duruyor bakın , hele ‘laiklik’ adına olunca tadına doyulmuyor.

Özellikle televizyon ; sektörler içinde bu bağlamda en çirkini .

Kaba, vahşi , acımasız, pis para para jurnalizm, entertaintment yoluyla endüstrinin damarlarında dolaşıyor.

Fahişeler, pezevenkler özgürce dolaşırken iyiler işsiz ve ölüme terk edilmiş haldeler.

Uyduruk evliliklere kadar şahit oluyoruz ,

Sokaklardan diplomalı toplama ‘yetenekler’ geldikleri yere dönmemek için her işi yapmaya hazırlar .

Kayıtdışı olan para , ekonomi ama bunlar Maaşallah durmadan kaydetmişler !

Kaydedilenler çekilmeyi bilip hiç olmazsa şantajlara boyun eymemeyi beceremediler,

Onlara verilen en kutsal emanetleri koruyamadılar yanlız uçkurlarına değil sorumluluklarına hakim olamayan başarısızlar yoksa kimle yatıp kalktıkları umuru olmaz kimsenin .

Şu ana kadar ortaya çıkanlar , medyada bal gibi bilinen ve henüz su yüzüne çıkmamış ne varsa temizlenmeden bu çarkı eşekler döndürecek ..

Sedat Bey’in insaf ve ilgi alanına kalmış ne varsa ortaya çıksın diye bekliyor halk , Pazar günleri Saymaz sıkılıyor olabilir ama benim bildiğim herkes nefeslerini tutmuş mesaj bekliyor .

Görüntü de şart değil , hatta tweetler çok daha etkileyici .

Halk dayak yedikçe sanki umurlarıymış gibi ekranlarda utanmadan timsah gözyaşları dökenler , kendileri öğrenmek yerine bizlere ders verenler utanın yıllarca seyrettiniz bütün bunları , ulufeden pay için ‘beyefendi ‘ demediğiniz kalmadı , sizin adabınız muaşeretiniz batsın.

Pezevenk ve fahişelere yem ettiniz bizi , hemde laiklik tarifinde .

Ne var ki artık her gün bir başka çıtırın ağzından çıkan ‘ bana da taciz, tecavüz ettiler ‘ diye matahmış gibi bundan rant uman bayağılık etkilemiyor ,

el kadar yavrular istismara uğrarken kazık kadar teşhircilerin tahriklerine kanacak hal kalmadı .

Bunlar özgürlüklere karşıdırlar ,

Cumhuriyetin yıktığı ama ikide bir diriltilmeye çalışılan haremin cariye kafalıları , haremağaları , onları kutsayanlar en acısı anne , baba olmayı hak etmeyip evlatlarını peşkeş çeken, göz yumanlar , Cumhuriyet bunları affetmez.

Karar vermiş , dünyayı okuyan kucaklayan bir akıl vakit tamam diyecektir geç olmadan, hiç kuşkum yok .

Saygıyla Görüntüleri değil Sözleri Kayda Geçtik

Etiketler
İstanbul İstanbul Sözleşmesi