Göztepe Gürsel Aksel’deki çifte bayram

Cumartesi akşamı İzmir’deki muhteşem futbol mabedi Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nda çifte bayram yaşandı. Göztepe tribünlerinde bayrama özel bir kareografi...

Cumartesi akşamı İzmir’deki muhteşem futbol mabedi Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nda çifte bayram yaşandı. Göztepe tribünlerinde bayrama özel bir kareografi hazırlanmıştı.

STATTA CUMHURİYET BAYRAMI BÖYLE KUTLANIR

Önce, stat ekranlarından Kurtuluş’un ve Kuruluş’un önderi, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün görüntülü olarak konuşması verildi canlı olarak maçtan yedi dakika öncesinden başlayarak yaklaşık 2,5 dakika süreyle…Stat hoparlöründen yapılan anonsta konuşmanın ayakta dinlenmesi ve İstiklal Marşı’ndan sonra tribünlerin oturması rica edildi. Bu ricaya tribünler uydu. İki takım sahaya “Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun” döviziyle birlikte çıktı. İstiklal Marşı öncesi spiker Halit Kıvanç için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Bütün stat o sırada “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganıyla adeta çınlıyordu. Aynı zamanda güney tribünündeki kareografik gösteri izlendi hayranlıkla; “dev Atatürk resmi ve kadın, erkek, çocuk, genç Göztepeliler ile ‘Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık’” yazısından oluşan tablo muhteşemdi ve ayakta alkışlandı. Maçın başlama düdüğüyle birlikte ise tribünlerde uzun süre “Türkiye Laiktir, Laik Kalacak!” sloganı haykırıldı. Ardından sıra İzmir Marşı’na geldi; bütün stat, yaklaşık 12 bin kişilik koro coşkuyla söyledi marşı…

Göztepe Gürsel Aksel’deki çifte bayram - Resim : 1

KURTULUŞ’UN BAŞINDAKİ VE SONUNDAKİ İZMİR

Göztepe Gürsel Aksel’de Cumhuriyetin 99. yılı böyle kutlandı. 16 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Paşa’nın Kurtuluş’un düğmesine basmak üzere İstanbul’dan Samsun’a hareketinden bir gün önce İngiliz desteğindeki Yunanlılarca işgal edildiğinde 15 Mayıs 1919’da Hasan Tahsin’in ilk kurşunuyla Kurtuluş Savaşı’nın işaret fişeğini atan; 9 Eylül 1922’de ise işgalci düşmanı bozguna uğratarak Kurtuluş Savaşı’na fiilen son noktayı koyan İzmir, İzmirliliğini statta da gösterdi. Haftaymda bile stat ekranlarında hep Atatürk vardı, Cumhuriyetin kuruluş öyküsü vardı…

GÖZTEPE TRİBÜNLERİN GÖNLÜNÜ ALDI

Yazının başındaki “çifte bayram” nasıl oldu peki? Göztepe, bir hafta önce kupada tur atlamış, ardından da deplasmandaki lig maçında Y. Malatyaspor’u 1-0 ile geçip 3 puanla tanışmıştı haftalar sonra. Cumhuriyet Bayramı’nın akşamında evinde Denizlispor ile karşılaştı ve 5-0’lık farklı galibiyetle taraftarına çifte bayram yaşattı. Göztepe’nin sahadaki bayramının görüngüsü sadece skor tabelası değildi. Sarı kırmızılılar ilk defa bu kadar güzel oynadı. Sahada oyun planı olan, ne yaptığını bilen, yan ve geri pas yapmak yerine dikine oynayan bir Göztepe izledik. Görevini yapmayan tek bir futbolcu yoktu sahada. Bütün takım arzuluydu, yardımlaşma üst düzeydeydi.

Teknik heyet kupa maçının ikinci yarısında denenen üçlü defans dizilişini (3-5-2) seçmişti. Defansta Marko, Dino ve Emir; iki kenarda İsmail ve Yunus Emre vardı. Onların önünde Yalçın ve Tijaniç, ile Mamah; ileri ikilide ise Yasin ve Ali görev yapıyordu.

Teknik direktörü ile geçen maç sonrası yolunu ayıran konuk ekibi maça yardımcı hocalar hazırlamıştı. Göztepe ilk dakikadan itibaren rakip kalede gol aramaya başladı. Öyle ki ilk dokuz dakikada yakalanan üç gol fırsatı cömertçe harcandı. Göztepe’nin golü bulmak için çok beklemesi gerekmedi; 15’te kaptan Yasin soldan uzak direğe yakın olan İsmail’e öyle bir top çıkardı ki “al da at” gibiydi ve İsmail de aynı güzellikte vurarak takımını öne geçirdi. Ardından günün en iyilerinden Mamah’ın kafasından bir gol daha… Marko’nun üst direğin içinden dönen nefis kafası ve Göztepe lehine verilmeyen bariz bir penaltı ile ilk yarı son buldu.
İkinci yarıda 54’te Denizlispor kalecisi Abdülkadir ceza alnı dışında topa elle müdahale edince kırmızıyı gördü. Yerine geçen yedek kaleci Hüseyin ise serbest vuruşta İsmail’in sol doksana giden nefis şutuna engel olamadı ve kalesine gelen ilk topta çaresiz kaldı. Oyuna sonradan dahil olan Kvasina ve Hasiç’in golleriyle skor 5-0’a gelirken Göztepe tribünleri coştu aylardan sonra… Maç sonunda ise teknik heyet, bütün futbolcular güney tribününde İsyan Marşı’nı söylediler; doğu tribününde ise hep birlikte “Göz Göz” çektiler.

Göztepe Gürsel Aksel’deki çifte bayram - Resim : 2

SARI KIRMIZLILAR TAKIM OLARAK PARILDADI

Aylar sonra Göztepe Gürsel Aksel’de yaşanan bu sahnelerde Göztepeli bütün futbolcuların eksiksiz katkısı vardı. Bazı isimlerin altını çizmek gerekirse geçen haftanın da iyileri olan Yasin, Ekrem ve Mamah ile Ali, Emir ve İsmail güzel oyun ve galibiyetin mimarıydılar. Ali ilk defa parıldadı ve geleceğe iyi sinyaller verdi. Mamah hem fizik hem teknik olarak müthişti. Kaptan Yasin futbolu ve duruşuyla gerçek bir kaptandı. Ekrem güven vermeye başladı. Emir bir başka… Tijaniç, Marko çok çalıştı; Yunus Emre, Dino, Yalçın ve sonradan oyuna dahil olanlar hepsi görevini yaptı.
Göztepe, haftaya TFF 1’in dikkat çeken maçında bu hafta Pendikspor’u deplasmanda geçen Samsunspor karşısında… Samsunspor ilk iki iddiasını sürdürmek isteyecek. Göztepe de ilk ikiye göz kırpmak… Güzel maç olacak. Denizlispor’un işi ise bu sezon çok zor. Umarım onların akıbeti de futbol şehirleri Bursa ve Eskişehir gibi olmaz.

Etiketler
Göztepe