Türk futbolunda önemli bir ilkin adresi İzmir'di

Nihayet beklenen imzalar atıldı dün öğleden sonra ve Göztepe'nin yüzde 70 hissesi Sport Republic'e devredildi. Gelişme ilk olarak Göztepe resmi sosyal medya...

Nihayet beklenen imzalar atıldı dün öğleden sonra ve Göztepe'nin yüzde 70 hissesi Sport Republic'e devredildi. Gelişme ilk olarak Göztepe resmi sosyal medya hesaplarından duyuruldu ve ardından da imza sahipleri 16.00'da Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nda basın toplantısı yaparak açıklamalarda bulundular, basın mensuplarının sorularını yanıtladılar ardından.

SEPİL ÇOK MUTLUYDU

İmzaların bugün atılacağını beş altı gün önceden gelen nazik bir telefondan dolayı biliyordum ve dün kulüpten gelen davet telefonuyla da teyit edilmiş oldu.
15.30 gibi stada gittiğimde biraz sonra da Mehmet Sepil ve yüzde 70 hisseyi devralan Sport Republic'in ve aynı zamanda Premier Lig'den Southhampton'ın da başkanı Henrik Kraft ile Göztepe'nin yeni başkanı Rasmus Ankersen geldi. Göztepe'nin çoğunluk hisselerini devralarak profesyonel futbolun dümenine geçenlerle ilk olarak Göztepe Gürsel Aksel'in çimleri üzerinde tanışmış olduk. Ne yaptığını bilen, futbolun yönetim aklına sahip bir ikiliyle karşı karşıya olduğumu düşündüm onları basın toplantısında dinlerken de. Nitekim, Sepil de geçen yılın eylülünden bu yana süren görüşmelerin imzayla sonuçlanmasından çok mutluydu ve bunu gerek sözleriyle gerekse beden diliyle fazlasıyla dışarı vurdu zaten. Göztepe tarihinin en uzun süreyle, 8 yıl başkanlığını yapan; Göztepe'ye şahane bir antrenman tesisi ve stat kazandıran; 2'den 1'e ve oradan Süper Lig’e çıkarıp 5 sezon oynatan fakat son sezonda talihsiz bir şekilde yol kazası yaşayarak takımının küme düşmesine herkesten çok üzülen Sepil’in çok mutlu olmasının nedeni, Ankersen ve Kraft'a, Sport Republic'e Göztepe'nin geleceği için güvenmesiydi. O yüzden Ankersen'e "İnşallah benden çok başkanlık yapar" dedi.

ALKIŞLAR ANKERSEN'E

Kraft da Ankersen de heyecanlıydı stada gelişlerinde ve basın toplantısı sırasında. İngilizce konuştu Danimarkalılar ve bunun için İngilizce-Türkçe simultane çeviri odası kurulmuştu salonda. Sepil Türkçe konuştu ilk olarak. Ardından Kraft hazırladığı metne bağlı bir konuşma yaptı Ankersen'e de zaman zaman dönüp pas atarak. Son olarak konuşan Ankersen daha rahattı ve konuşmasının ardından en çok merak edilen Göztepe'nin Avrupa hedefine ilişkin soruya da etap etap gitmek istediklerini belirtip önce Süper Lig’e odaklanıp sonra da birgün Avrupa'da da olabileceklerinin altını çizdi.
Bu yazıda öncelikle Sepil’in açıklamaları üzerinde durup aktarmaya çalışacağım ve Kraft ile Ankersen'in açıklamalarına ikinci bir yazıda yer verip değerlendireceğim ama Ankersen'e sorduğum soruyu ve onun tepkisini şimdi aktaracağım. Ankersen'e İngilizce olarak " 'Göz Göz Göztepe!..' tezahüratını öğrendiniz mi?" diye sorunca mikrofona eğilerek gayet güzelbir şekilde "Göz Göz Göztepe!.." tezahüratı yapınca salondaki konuklardan alkışlar yükseldi.
Şimdi Sepil’in açıklamalarından satırbaşlarına, tarihi önemdeki devir toplantısındaki sözlerine geçebilirim...

GÖZTEPE'NİN DANİMARKA KADERİ

-"Göztepe'nin kaderi Danimarka ile kesişiyor gibi... Efsane Göztepe'nin futbolcularından Nielsen takımın tek yabancısıydı ve o da bir Danimarkalıydı. Şimdi de Göztepe'nin devrini Danimarkalılara yapıyoruz.

ARTIK DALGA ARKAMIZDA

-"Şimdiye kadar 8 yıldır hep dalgaya karşı yüzdük. Sport Republic ile dalgayı artık arkamıza alacağımıza inanıyorum. Göztepe'yi çok isteyen oldu ama biz onlara inandık. Yeni bir Göztepe oluşuyor; futbolu Sport Republic'e bırakıyoruz. Kulüp başkanı da Ankersen.

-"Kendi adıma çok mutluyum. Göztepe'yi iyi ellere bıraktım. Futbolun içinde olmadan Göztepe'yi destekleyeceğim. Amatör branşları yöneteceğim.

TARAFTARLA DAHA ÇOK BÜTÜNLEŞEN GÖZTEPE

-"Dijital dünyanın olanaklarını taraftarla bağ kuracağız. Bundan böyle taraftarıyla çok daha bütünleşen bir Göztepe olacak. Mağazalar da Altinyıldız ile işbirliği içinde yeniden yapılandırılacak. Ayrıca bir de vakıf kuracağız.

-"Yanımıza Göztepe'yi hayalini kurduğumuz hedefe götürecek çok iyi bir ortak aldık. Yalnız biraz sabırlı olmalıyız. Göztepe'ye şimdi yeni bir vizyon geliyor; önce istikrar sonra adım adım ilerleme... Biz de devralanlara camia olarak yardımcı olacağız. Çok çok mutluyum; yapamadığımız akademiyi de artık yeri de hazır ve birlikte hayata geçireceğiz.

AMATÖR BRANŞLARDA DA YENİ SAYFA

-"Amatör branşlarda da yeni bir sayfa açacağız; yakında amatör branşlar için bir anayasa hazırlayacağız. Orada da ben yine çok önde olmayacağım, bir yönetim kurulu olacak. Ancak finansal olarak gerekeni yapacağım. Kısacası amatör branşlarda da yeni bir Göztepe olacak. 100. yılımıza kadar yeniden yapılanmayı gerçekleştireceğiz."

×××

Toplantı sonrasında Londra'da yaşayan ve yaşamını orada sürdürecek olan Ankersen'e pazar günü Göztepe Gürsel Aksel'de oynanacak TFF 1 2.hafta Göztepe-Erzurumspor maçını izleyip izlemeyeceğini sordum, izleyecekmiş... Bendeniz de o maçta statta olacağım. Geçen hafta güçlü rakibi Sakaryaspor'u deplasmanda geçen Göztepe bakalım evinde yeni başkanı önünde ne yapacak?
Devir ile ilgili yazacağım ikinci yazıda Ankersen'in de muhtemelen Sepil ile birlikte izleyeceği bu maçtan izlenimler de aktaracağım. Fakat şu kadarını söyleyeyim şimdiden; tribünlerin Sepil'e zeytin dalı atıp Ankersen ile birlikte alkışlaması sürpriz olmayacak.

Etiketler
Göztepe İzmir Bolu Futbol