Sütün içine 1 kaşık zerdeçal atıp içende o sorundan eser kalmayacak: Zerdeçallı süt içmek neye iyi gelir?

Zerdeçal, alternatif tıpta pek çok farklı amaç için doğal tedavide kullanılan en güçlü baharatlardan biridir. Ancak zerdeçalı süte ilave edip tüketince, etkisine inanamayacaksınız. "Altın süt" olarak adlandırılan zerdeçallı sütün faydaları saymakla bitmiyor...

Sütün içine 1 kaşık zerdeçal atıp içende o sorundan eser kalmayacak: Zerdeçallı süt içmek neye iyi gelir?

Sağlığımızı korumak, güçlendirmek ve birtakım rahatsızlıklara şifa bulmak için doğanın bize sunduğu sayısız kaynak mevcuttur.

Süt ve zerdeçal da bunlardan biridir. Hem süt hem zerdeçal içerdiği güçlü vitaminler ve mineraller sayesinde birtakım sorunlara şifa olur.

Ancak süt ve zerdeçalı bir araya getirerek tüketmek, daha farklı potansiyel sağlık yararını beraberinde getirir.

Altın süt olarak bilinen zerdeçallı sütün bu faydalarını öğrendikten sonra soluğu aktarda alacaksınız.

İşte zerdeçallı sütün sağlığımıza mucizevi faydaları...

ZERDEÇALLI SÜTÜN FAYDALARI

Zerdeçallı süt, son yıllarda popüler hale gelen ve sağlığımıza birçok sağlık faydası sunan doğal karışımlardan biridir.

Zerdeçal, içerisindeki güçlü bileşikler sayesinde anti-enflamatuar, antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir.

Bu nedenle zerdeçallı sütü düzenli olarak tüketildiğinde bir dizi sağlık faydası sağlar. Zerdeçallı sütün en bilinen faydalarından biri, anti-enflamatuar özellikleridir.

Zerdeçalın içeriğinde bulunan "kurkumin" adlı bileşik, vücuttaki inflamasyonu azaltır ve iltihaplanmayı önler.

Zerdeçalın bu güçlü özelliği; eklem ağrıları, romatoid artrit ve diğer inflamatuar rahatsızlıkların semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur.

Zerdeçallı süt aynı zamanda karaciğeri temizleyerek karaciğerde yağ asidi birikmesini önler. Böylece zerdeçallı süt, vücudu toksinlerden arındırır.

Öte yandan zerdeçallı süt, antioksidan özelliklere sahiptir. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikalleri nötralize ederek hücresel hasarı önler ve kronik hastalıkların riskini azaltır.

Antioksidanlar aynı zamanda yaşlanma belirtilerini azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kanser riskini en aza indirir.

Sütün içine 1 kaşık zerdeçal atıp içende o sorundan eser kalmayacak: Zerdeçallı süt içmek neye iyi gelir? - Resim : 1

Zerdeçallı süt aynı zamanda sindirim sağlığını destekler. Zerdeçal, sindirim sistemi üzerindeki etkileriyle bilinen bir bitkisel ilaçtır.

Sindirim enzimlerinin aktivitesini artıran zerdeçallı süt, sindirim sistemi iltihabını azaltır ve sindirim sorunlarını hafifletmede güçlü bir rol oynar.

Zerdeçallı süt içmek, bağışıklık sistemini korur ve güçlendirir. Zerdeçallı sütün içeriğindeki antimikrobiyal özellikler, vücuda zararlı bakteri ve virüslere karşı korur.

Bu da soğuk algınlığı, grip ve diğer enfeksiyonlara karşı vücudun direncini artıran güçlü özelliklerdir.

Ayrıca zerdeçallı süt, stresi azaltır ve ruh halini iyileştirir. Çünkü zerdeçalın içeriğindeki bazı bileşiklerin serotonin ve dopamin gibi mutluluk hormonlarının salınımını artırır.

NASIL YAPILIR?

Zerdeçallı sütü hazırlamak için öncelikle 1 bardak sütü ısıtın. Bir miktar ısınan sütün içine 1 çay kaşığı toz zerdeçal ilave edin.

Bu şekilde 5 dakika kadar kaynattıktan sonra içine 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı tarçın atın. Şifa olsun!

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme niteliği taşımaktadır. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak adına uzmanınıza danışın.

Etiketler
Sağlık