Saatler ileri alındı mı? Elektronik cihazlara dikkat!

Türkiye'de yaz saati uygulaması 2016'dan bu yana devam ettiği için saatler ileri geri alınmıyor. Ancak internete bağlı birçok cihazda, cep telefonlarında saatler ileri alındı.

Saatler ileri alındı mı? Elektronik cihazlara dikkat!

Saatler ileri alındı mu sorusunun cevabı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bugün pek çok elektrinik cihazın saatleri ileri alması akıllarda soru işareti yarattı. Peki Türkiye'de saatler ileri alındı mı?

TÜRKİYE'DE SAATLER İLERİ ALINDI MI?

Türkiye'de yaz saati uygulaması 2016'dan bu yana devam ettiği için saatler bir saat ileri alınmıyor. Bugün dünyada yaz saati uygulamasına geçiş yapıldığı için elektronik cihazlar saatleri 1 saat ileri aldı ancak ülkemiz zaten daimi olarak yaz saatinde olduğu için Türkiye'de saatler ileri alınmayacak.

AB'nin aldığı kararla birlikte 2021'de yaz saati Avrupa'da da son kez uygulanacak ve 2022'den itibaren saatler Avrupa Birliği ükelerinde de ileri alınmayacak.

YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Yaz saati uygulaması (YSU) herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır. Çağdaş yaz saati uygulaması ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi. O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya başladı. Bununla birlikte, yaz saati uygulamaları ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Etiketler
Inter Telefon Türkiye Uygulama