Gaziantep’ten, Almanya'ya gitmeye çalıştı, donarak hayatını kaybetti!

Gaziantep’te erkek kuaförü olarak çalışan Hasan Hüseyin Karadağ (28) yasa dışı yollarla Almanya’ya gitmeye çalışırken Sırbistan'da ormanda donarak hayatını kaybetti.

Gaziantep’ten, Almanya'ya gitmeye çalıştı, donarak hayatını kaybetti!

Gaziantep’te yaşayan, erkek kuaförü işi yapan 28 yaşındaki Hasan Hüseyin Karadağ, organizatörlerin kendisini belirli bir ücret karşılığında Almanya’ya götüreceği vaadi üzerine 20 Kasım günü Gaziantep’ten Sırbistan’a gitti.

23 Kasım Çarşamba günü ailesi ile konuşan Karadağ’dan bir daha haber alınamadı. 25 gün boyunca ailesinin ulaşmaya çalıştığı Hasan Hüseyin Karadağ, Sırbistan Belgrad ormanında donarak ölmüş halde bulundu.

"EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI"

Sırbistan’dan Gaziantep’e getirilen Karadağ’ın ailesi, çocuklarını yasa dışı yollarla götürmek isteyen organizatörlerin ormanda yalnız bıraktığını iddia ederek, sorumluların bir an önce yakalanarak en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

KONSOLOSLUK DEVREYE GİRDİ

Kimlik tespitinin ardından Hasan Hüseyin Karadağ’ın ailesini Sırbistan’daki Türk konsolosluğu aradı.

Çocuklarının acı haberi ile yasa boğulan Karadağ ailesi, dün akşam saatlerinde Gaziantep Havalimanından cenazelerini teslim aldı.

CENAZESİ ADLİ TIP MORGUNA KALDIRILDI

Karadağ’ın cansız bedeni otopsi işlemleri yapılmak üzere Gaziantep Adli Tıp Kurumu Morguna getirildi.

"OĞLUMU ÖLÜME TERK ETTİLER"

Oğlunun acı haberiyle yasa boğulan anne Ayşe Karadağ, "Oğlumu ölüme terk ettiler, ben bunlardan şikayetçiyim hepsi cezasını bulsun. Beni bir ay boyunca oyaladılar kampta olduğunu ve hiç bir şey olmadığını söylediler" dedi.

Gaziantep’ten, Almanya'ya gitmeye çalıştı, donarak hayatını kaybetti! - Resim : 1

"OĞLUMDAN HABER ALAMADIK"

“Bizim canımız yandı başka anne babaların canları yanmasın” diyen baba Fadıl Karadağ, “Oğlum Bosna Hersek’e gitti, yurtdışına gidecekti 7 bin Euro bizden para aldılar ve şebeke oğlumun biletini falan kesmişler. Oğlum Sırbistan’da otele geçtiğinde bizimle görüştü ve baba ben iyiyim sabah 4’te yola çıkacağız telefonları kapatmamızı söyledi ve ondan sonra oğlumdan haber alamadık" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Hasan Hüseyin Karadağ’ın cansız bedeni Gaziantep Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi işlemlerinin ardından defin edilmek üzere ailesine teslim edildi.

Kaynak: İHA

Etiketler
Karadağ Gaziantep Almanya