Çocuk istismarlarıyla gündeme gelen Ensar, okullarda yarışma düzenleyecek: "Okulların kapıları MEB'in düzenlemesiyle tarikatların uzantısı vakıflara açıldı"

Çocuk istismarı ile hafızalara kazınan Ensar Vakfı, Bursa’daki okullarda “Sana Emanet” adıyla ahlak ve inanç temalı kitap okuma yarışması düzenleyeceği ortaya çıktı. Yarışmaya, Valilik olur verdi.

Çocuk istismarlarıyla gündeme gelen Ensar, okullarda yarışma düzenleyecek: "Okulların kapıları MEB'in düzenlemesiyle tarikatların uzantısı vakıflara açıldı"

Çocuklara yönelik yıllarca süren cinsel istismar skandalıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’na, Milli Eğitim Bakanlığı kapılarını açmayı sürdürüyor.

Bursa’da Ensar Vakfı tarafından Valilik oluru ile resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 6. ve 7. sınıf öğrencileri ve tüm imam hatip lise, resmi ve özel Anadolu liselerinin 9. ve 10. sınıf öğrencileri arasında "Sorularla 40 Derste Ahlak”, lise seviyesinde "Sorularla 40 Derste İnanç Esasları" isimli eserler kapsamında “Sana Emanet" adıyla kitap okuma yarışması düzenleniyor.

VALİLİK HEMEN İZNİ VERDİ

Gerçek Gündem’in ulaştığı, 19 Aralık 2022 tarihli, Valilik oluru ile düzenlenmesi uygun görülen belgede şu ifadeler yer alıyor:

“Ensar Vakfı tarafından İlimiz genelinde resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 6. ve 7. sınıf öğrencileri ve tüm imam hatip lise, resmi ve özel Anadolu liselerinin 9. ve 10. sınıf öğrencileri arasında gönüllük esasına göre ortaokul seviyesinde "Sorularla 40 Derste Ahlak”, lise seviyesinde "Sorularla 40 Derste inanç Esasları" isimli eserler kapsamında “Sana Emanet" adıyla gerçekleştirilecek çevrimiçi kitap okuma yarışmasının tarihlerinin şartnamede belirtildiği üzere güncellenmesi istendiğine ilişkin ilgi (b) yazı ve ekleri ilişikte yer almakta olup;

Yukarıda adı geçen etkinliğin: ilgi (a) yönetmelikte belirtilen hususlar çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Türk Milli Eğitimi'nin genel amaçlarına uygun olarak, ilgili düzenlemelerde belirtilen ilke, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek ve eğitim-öğretimi aksatmayacak şekilde ücretsiz, sağlık ve güvenlik tedbirlerinin adı geçen kurum ile okullar tarafından denetimlerinin ilgili okul ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmek üzere, okul müdürlüklerinin uygun gördüğü halinde gönüllülük esasına göre yarışma tarihlerinin güncellenmesi Müdürlüğümüzce uygun görülmektedir.”

İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç isimlerinin yer aldığı belge Ensar Vakfı’nın halen Milli Eğitim’de faaliyetlerini sürdürüyor olduğunu gösterir nitelikte.

2016’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’e bağlı yurtlarda kalan 45 çocuğa yıllarca cinsel istismarda bulunulduğu ortaya çıkmıştı. Ensar Vakfı’nın Karaman'daki yurtlarında kalan 45 çocuk, onlardan sorumlu olan bir öğretmen tarafından yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmıştı.

Bir çocuğun yaşadıklarını psikoloğa anlatması ve psikoloğun konuyu yetkililere bildirmesiyle ortaya çıkan olaydan sonra iktidar kanadında bir değişiklik olmadı. Ensar Vakfı’na destek verilmeye, okullarda faaliyetlerini sürdürmesine izin verilmeye devam edildi.

ZİYA SELÇUK DÜZENLEMESİ İLE TARİKAT VE CEMAATLERE AÇILAN OKULLAR

Eğitim Uzmanı Ali Taştan, AKP’li yıllarda tarikat ve cemaatlerin uzantısı vakıf ve derneklerin gözlerini okullara diktiğini ifade ederek yıllara yayılan süreci şöyle anlattı:

“Yapılan kimi düzenlemeler bu vakıf ve derneklerin elini kolunu sallayarak okullara girmesine neden oldu. Özellikle 4+4+4 eğitim modelinden sonra vakıf ve dernek adı altında birçok yapı çocuklarımızla birlikte okullarda etkinlik yapmaya başladı. Öğretmen ve yöneticilerin kimi yetkileri bunların eline geçti. Sesini yükselten öğretmenler baskı ile susturulmaya çalışıldı. Tüm bunların yanı sıra eğitim kamuoyunun pek dikkatini çekmese de, eğitimci bakan Ziya Selçuk tarihi bir düzenleme yaptı. 2019 yılında Eğitim Kurumları Sosyal Etkinliklere Yönetmeliğinin amaç maddesine “…..etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşları, uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından eğitim kurumlarında yapılacak sosyal etkinliklerin usul ve esaslarını düzenlemektir” ibaresi eklendi. Bu ibare maalesef eğitimci bakan Ziya Selçuk döneminde geçti. Ziya Hoca birçok uygulaması ile tartışılmıştı. Ancak bana göre okullarımızın kapıları bu düzenleme ile tarikat ve cemaatlerin uzantısı vakıf ve derneklere sonuna kadara açıldı.”

ÇOCUKLARIMIZIN OKULLARINA GİRMEYİN

Taştan, aşama aşama yapılan düzenlemeler sonrasında öğrencilerin bir kısmının okuldan koptuğunu, merdiven altı medrese şeklinde sözde okullara gitmeye başladığının altını çizdi:

“Milli Eğitim Müdürleri medrese ve sözde okullara giden çocukların devlet okullarında devamsız gösterilmemesi için sözlü talimatlar verdi. Yüz binlerce çocuk bu yapıların eline düştü. Bir eğitimci ve bir baba olarak belirtmek istiyorum, devletin öğretmeninden başka hiç kimse benim çocuğumun okulunda etkinlik yapamaz.”

Taştan, son olarak eğitimi yönetenlerin neredeyse tamamının çocuklarının özel okullarda eğitim öğretim gördüğüne dikkat çekerek "Kendi çocukları özel okullarda eğitim görürken, halkın çocukları bu zulümle baş başa bırakılıyor” dedi.

ENSAR’IN GÜCÜ NEREDEN GELİYOR?

Ensar Vakfı’nın ilk kurucuları arasında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocuklukta misket oynadığı arkadaşı Aziz Torun yer alıyor.

İlk kurucuları arasında Türkiye’ye medreseleri ve sübyan mekteplerini geri getiren AKP’li eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in de yer aldığı Ensar Vakfı ile Erdoğan ailesi de yakından ilgileniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Ensar Vakfı’nın şube toplantılarına düzenli olarak katılıyor.

Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 2016’da Ensar Vakfı tarafından düzenlenen “Ensar Gönüllüleri Buluşması”nda, “Artık yeni bir kavşaktayız. Türkiye’nin 90 yıllık enkazını kaldırdık” şeklinde rejim değişikliğine işaret edecek içerikte konuşmuştu.

Çocuklara yönelik cinsel istismar skandalıyla gündeme gelen Ensar Vakfı, kamu ihalelerinin listesinin de gözdesi. İktidara yakınlığıyla bilinen vakfa sağlanan ayrıcalıklar bugüne kadar hiç hız kesmedi.

Bir yıl kadar önce ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belediyelerin nakdi yardım toplama ve dağıtma yetkisini sonlandırırken Ensar Vakfı’nın izin almadan yardım toplamasına izin vermişti.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Ensar Vakfı AKP Çocuk istismarı Recep Tayyip Erdoğan Tarikat