Kılıçdaroğlu'ndan 'asgari ücret' tepkisi: Yine 'biri istedi' diye, öyle oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni asgari ücret ile ilgili “Ne asgari ücretlinin hak ettiği oldu ne de küçük esnafın vergi yükü düşürüldü" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'asgari ücret' tepkisi: Yine 'biri istedi' diye, öyle oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 2023’ten sonra geçerli olacak yeni asgari ücret ile ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Kılıçdaroğlu açıklamasında, Erdoğan'ın açıkladığı asgari ücret tutarına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Ne asgari ücretlinin hak ettiği oldu ne de küçük esnafın vergi yükü düşürüldü" dedi.

Kılıçdaroğlu devamında, "Saray, TÜİK’in sahte gıda enflasyonunun bile 5 puan altında zam açıklayarak, bu ülkenin 33 milyon vatandaşını soydu. Ne asgari ücretlinin hak ettiği oldu ne de küçük esnafın vergi yükü düşürüldü. Yine ‘biri istedi’ diye, öyle oldu" diye belirtti.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti 8 bin 506 TL olarak açıklamıştı.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Asgari Ücret Kemal Kılıçdaroğlu Recep Tayyip Erdoğan Vergi