Divan seçimi öncesi Fenerbahçe’de kılıçlar çekildi: Tartışma Ali Koç-Aziz Yıldırım cephesine taşındı

Fenerbahçe'de Divan Kurulu için başkanlık seçiminde Vefa Küçük ile Uğur Dündar arasındaki tartışma Ali Koç ve Aziz Yıldırım cephesine de taşındı. Hastanede olan Aziz Yıldırım'ın, Ali Koç'un sözleri sonrasında açıklama yapmak istediği belirtildi.

Divan seçimi öncesi Fenerbahçe’de kılıçlar çekildi: Tartışma Ali Koç-Aziz Yıldırım cephesine taşındı

Fenerbahçe kulübünde bu hafta sonu yapılacak Divan Kurulu başkanlık seçimleri öncesinde tansiyon artıyor. Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük’ün seçimdeki rakiplerinden Uğur Dündar aleyhindeki açıklamalarından sonra Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un da eski başkan Aziz Yıldırım ve ekibi hakkında sarf ettiği “Onların niyetleri Fenerbahçe’nin iyiliği, tekrar başkan adayı, başkan olmak değil. Tek dertleri benim pes etmem” sözleri gündem oldu.

2015 yılından beri Divan Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Vefa Küçük, üçüncü kez bu göreve seçilmek için yeniden adaylığını açıkladı. Küçük’ün bu seçimde üç rakibi var: Kadıköy Belediyesi Meclis Başkanı Sait Yılmaz ve tıp profesörü Nail Kır ile gazeteci Uğur Dündar.

VEFA KÜÇÜK, UĞUR DÜNDAR’I “AZİZ YILDIRIM’IN PİYONU” OLMAKLA SUÇLADI

Öte yandan Uğur Dündar’ın adaylığı Vefa Küçük’ün büyük tepkisine neden oldu. Önceki gün Hürriyet gazetesinden Süleyman Arat’a konuşan Divan Kurulu Başkanı Küçük, Vefa Lisesi’nde sınıf arkadaşı olduğunu söylediği Uğur Dündar’ı açık açık Aziz Yıldırım’ın ‘‘piyonu’’ olmakla suçladı.

Vefa Küçük, ‘‘Fenerbahçe yönetimiyle çatışan eski başkan ve onu destekleyen belli bir grup kulüp üyesi var. Bunlar Aziz başkana hayran bir kitle. Aziz başkanı ben de methettim ve bundan hiç pişman değilim. Ama 2018 seçimlerinde yüzde 78 oya yüzde 22 alan bir aday, bugün demokrasi ve sandığa saygı göstermeyip kendisini aşırı oy farkıyla yenen bir başkanı antidemokratik bir şekilde yenmek istiyor. 1,5 ay önce Nail Kır’ı destekliyorlardı, Nail Kır üzerinden yönetimin elini zora sokmak istiyorlardı. Baktılar ki olmayacak Vefa Küçük de kendini kullandırmıyor, piyon olacak kişiyi getirdiler. Şimdi Uğur Dündar sandık dışı hesaplaşmanın sürükleyicisi olacak’’ ifadelerini kullandı.

ALTI YIL ÖNCE “İYİ Kİ BEN KAZANMAMIŞIM, SEN KAZANMIŞSIN” DEMİŞTİ

Vefa Küçük altı sene önce, Yüksel Günay’ın vefatının ardından gerçekleştirilen seçimde başkan seçildikten sonra yaptığı konuşmada 1998 yılında yapılan seçimde tek oy farkla kaybettiği Aziz Yıldırım hakkında olumlu ifadeler kullandıktan sonra tebrik etmişti.

Küçük o konuşmasında, ‘‘Seneler ilerledikçe ve Aziz başkanımızın başkanlığı daha da kıdemli hale gelip uzadıkça, ben kaybettiğime artık üzülmediğim gibi, Aziz başkanın kazanmasına, kendi kaybettiğime de sevinmeye başladım. Ben seçimi kazansaydım kendi açıkladığım programıma göre mevcut stadı yıkıp iş merkezine çevirmek, stadımızı başka bir yere taşımak düşüncesindeydim. Ümraniye'de geniş bir yer, stat yapılacak uygun bir yer vardı. Ben orayı düşünüyordum. Sayın Başkan da ‘Bu stadı yıkacağım, yenileyip kapasitesini artıracağım, büyüteceğim’ dedi. Seneler geçtikten sonra ben stadın güzel yapısını, seyirci kapasitesi artırılmış yeniden inşasını gördükten sonra, dedim ki; 'İyi ki ben kazanmamışım, sen kazanmışsın. Çünkü ben kazansaydım bu kadar büyük ve güzel bir stat yapamayabilirdim. Ama sen seçimlerde vaat ettiğini yerine getirdin. Onun için seni tebrik ediyorum’’ ifadelerini kullanmıştı.

Cumartesi günü yapılacak Divan Kurulu başkanlık seçimleri öncesi tansiyon yükselmeye devam ediyor.

“KEŞKE AMELİYAT OLMASAYDI ÇÜNKÜ ÇOK SÖYLEYECEĞİM ŞEYLER VARDI”

Vefa Küçük’ten sonra Fenerbahçe kulübü başkanı Ali Koç da dört gün önce Amerikan Hastanesi’nde by-pass ameliyatı olan kalp damarları ve hala yoğun bakım servisinde olan Aziz Yıldırım’ı hedef aldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne kentinde düzenlenen KKTC Fenerbahçeliler Derneği tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Ali Koç, ‘‘Buradan Sayın Aziz Yıldırım'a gelmek istiyorum. Kendisi ameliyat olmuş. Acil şifalar diliyorum. Keşke ameliyat olmasaydı çünkü çok söyleyeceğim şeyler vardı. Defalarca söylememe rağmen ‘karşıma çık adaysan aday ol, televizyonsa televizyon’. Geldiğimiz günden beri arkamızdan işler çevirip, altımızı oyup. Onların niyetleri Fenerbahçe’nin iyiliği, tekrar başkan adayı, başkan olmak değil. Tek dertleri benim pes etmem. Çünkü 2018'deki sonuçları bir türlü hazmedemediler. Aday olsun yarın seçime giderim açık söylüyorum. Şimdi daha fazla bir şey söylemeyeceğim. Söyleyeceğim çok şey vardı. Bazen şans insanın yanında oluyor. Acil şifalar diliyorum. İnşallah tez zamandan sağlığına kavuşur. Ağır bir ameliyat geçirdi. Ailemde abim, babam geçirdi. Tez zamanda sağlığına kavuşur ve er meydanında herkes kendini gösterir. Restse rest meydan okumaysa meydan okuma. Başkanlığımın en zayıf döneminde bunu yapıyorum. Benim burada yıllanmak değil. Hayatımda başka şeyler de var ama Fenerbahçe'nin bir daha insanlar tarafından kuşatılıp kontrole alınmasına ben gücüm yettiğince izin vermeyeceğim. Fenerbahçelilerin hür iradesini her zaman kulübün üzerinde hakim olması hepimiz için görevdir, üye olalım olmayalım’’ dedi.

KOÇ’A YANIT VERMEK İSTİYOR

Eleştirilerin odağındaki Aziz Yıldırım ise hala hastanede. Yıldırım’ın bir an evvel hastaneden çıkıp Koç’a yanıt vermek istediği ancak yakın çevresinin sağlık durumunu öne sürerek eski başkana medyadan ve tartışmalardan uzak durmasını telkin ettiği belirtiliyor.

Öte yandan Aziz Yıldırım'ın kendi ekibinde yer alan kardeşi Ali Yıldırım ve eski asbaşkanı Mahmut Uslu ve İlhan Ekşioğlu'nun divan kurulu başkanlığı seçimine katılacakları ifade ediliyor.

Etiketler
Aziz Yıldırım Uğur Dündar Fenerbahçe