Türkiye'nin UEFA ülke puanı sıralamasındaki yeri değişti

Türkiye, UEFA'nın ülke puanı sıralamasında Galatasaray'ın galibiyeti ve yarıştığımız rakiplerin kayıplarıyla 18. sıradan 16. basamağa tırmandı.

Türkiye'nin UEFA ülke puanı sıralamasındaki yeri değişti

Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında 16'lığa yükseldi. Avrupa kupalarında gruplardaki 5. maçlar geride kaldı. Haftaya 25.100 puanla ve 18. sırada başladık.

İLK FIRSATI BEŞİKTAŞ İLE KAÇIRDIK

Sahaya ilk olarak çıkan temsilcimiz Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde Ajax’a karşı yakaladığı 1-0’lık üstünlüğü koruyamadı ve maçtan 2-1 yenik ayrıldı. UEFA Avrupa Ligi’nde ise Galatasaray ile Fenerbahçe ülke puanı adına kritik sınavlara çıktı.

GALATASARAY'DAN TÜRKİYE'NİN PUANINA ALTIN KATKI

Galatasaray, Olympique Marsilya önünde aldığı 4-2’lik galibiyetle hem gruptan çıkma yolunda büyük avantaj yakaladı hem de ülke puanına önemli katkı sağladı.

FENERBAHÇE İLE YUNANİSTAN'A PUAN KAPTIRDIK

Fenerbahçe ise UEFA klasmanında doğrudan rakibimiz olan Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile deplasmanda oynadı. Temsilcimiz çok yaklaştığı beraberliği son anda kaybetti. Böylece Yunanistan'a da puan kaptırarak 15. sıraya yükselme fırsatını kullanamamış olduk.

YUNANLILAR İLE FARK ÇOK AZ

Böylece puanını 25.900 yapan Türkiye, tek galibiyet alabilmesine rağmen iki sıra yükselmeyi başardı. Bunda Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti'nin kötü sonuçlarla gerilemesi etkili oldu. Avrupa kupalrı için kilit konumdaki 15. basamaktabulunan Yunanistan'ın ise 25.950 puanı var.

İLK 15'E GİRMEK NEDEN ÖNEMLİ?

Bu sezonu ilk 15 sıra içerisinde bitirmemiz büyük önem taşıyor. Eğer Türkiye UEFA ülke sıralamasında ilk 15'e giremezse, Avrupa kupalarına katılacak takım sayısı 5'ten 4'e düşecek. Süper Lig, Şampiyonlar Ligi'ne tek takım gönderecek ve o ekip eleme oynayacak. Ayrıca UEFA Avrupa Ligi'ne takım gönderemeyecek olan Türkiye'nin diğer 3 temsilcisi ise UEFA Konferans Ligi'nde yer alacak.

Etiketler
Galatasaray Saray Türkiye UEFA