Fenerbahçe'nin kadro planı

Türkiye'de 2021-2022 sezonu transfer dönemi dün sona erdi. Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira'nın raporu doğrultusunda kadroda büyük bir değişim yaşandı. İşte Fenerbahçe'nin yeni sezon kadro planlaması.

Fenerbahçe'nin kadro planı

Fenerbahçe Yönetimi dün sona eren yaz transfer döneminde Teknik Direktör Vitor Pereira’nın sistemine uygun oluşum için gereken hamleleri yaptı. Sarı-lacivertli takımda forma rekabetine genç isimlerin de girmesiyle alternatifli bir kadro kuruldu.

Bu çerçevede Frey, Ozan, Thiam, Ademi, Sadık, Caner, Gökhan, Deniz, Harun, Dirar, Barış, Lemos, Cisse, Zanka, Perotti, Samatta gibi isimler yeni sezonda sarı-lacivertlilerin planları arasında yer almadı. Bu futbolcular kiralık ya da bonservisleriyle ayrılırken bazılarıyla da sözleşme yenilenmedi.

Bunun yanında Berisha, Kim, Burak, Crespo, Meyer, Serdar Dursun, Rossi gibi isimler dahil edildi. Teknik direktör Vitor Pereira öncesi takıma katılan Caulker ise Portekizli teknik adamın gözüne giremedi ve kadro planlamasında yer almadı. Sarı-lacivertlilerin kadro planlaması şu şekilde...

KALE

Takımın birinci kalecisi Altay Bayındır olacak. Berke Özer, Osman Ertuğrul, Bartu Kulbilge ise şans bekleyecek.

SAVUNMA

İdeal üçlü Tisserand, Kim ve Szalai’den oluşurken bu isimlere alternatif olan Serdar Aziz ve Filip Novak forma bekleyecek.

ORTA SAHA

Sarı-laciverlilerin en zengin olduğu bölge orta saha. Burada ciddi bir rekabet yaşanacak. İlk etapta Osayi, Gustavo, Crespo, Ferdi merkez orta saha ve kanatları oluşturacak. Crespo ile Gustavo’nun sert ve agresif oyunuyla Pereira orta sahayı daha güçlü hale getirmeyi planlıyor. Sosa, Zajc, Meyer, Mert Hakan, Burak, Nazım ve Arda forma için rekabete girecek diğer isimler.

HÜCUM HATTI

İleri uçta Berisha takımın birinci golcüsü olurken sakatlığı bulunan Serdar Dursun iyileştikten sonra rekabete girecek. Valencia da ileri uç için bir alternatif... Pelkas, Diego Rossi, Mesut Özil, İrfan Can Kahveci, Muhammed Gümüşkaya ve Valencia bu bölgede kalan iki formaya talip oyuncular.

GENÇ İSİMLER

Arda ve Muhammed dışında Melih Bostan, Fatih Yiğit Şanlıtürk, Okan Kurtulan, Çağatay Kurukalıp, Emir Ortakaya gibi genç isimler de 11 şansını zorlayacak, Pereira’nın gözüne girmeye çalışacak.

Etiketler
Fenerbahçe Kadro Türkiye