Dağılan Avrupa Süper Ligi'nin Başkanı Perez: Hiçbir şey olmadı ama çok şey oldu

Real Madrid Başkanı aynı zamanda Avrupa Süper Ligi projesinin başkanlığını üstlenen Florentino Perez, son günlerde yaşanan Avrupa Süper Ligi tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dağılan Avrupa Süper Ligi'nin Başkanı Perez: Hiçbir şey olmadı ama çok şey oldu

Real Madrid Başkanı aynı zamanda Avrupa Süper Ligi projesinin başkanlığını üstlenen Florentino Perez, son günlerde yaşanan Avrupa Süper Ligi tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Perez yaptığı açıklamasında, ''Görünüşe göre hiçbir şey olmadı ama çok şey oldu'' ifadelerini kullanırken; ''Uzun yıllardır Avrupa Süper Ligi projesi üstünde çalışıyoruz. Belki de kendimizi çok iyi anlatamadık. Üzgünüm. Bu proje üstünde 3 yıl harcadık. La Liga dokunulmazdı, şu anki Şampiyonlar Ligi sistemi de eskiydi. Ancak çeyrek finallerden sonra ilgi çekici hale geliyordu'' diye konuştu.

''DAHA FAZLA PARA KAZANABİLİRDİK''

''Dünyanın en iyi takımlarının olacağı, yeni bir format yaratmak istedik. Tüm futbol endüstrisi için daha fazla para kazanabilirdik'' diyen Perez, ''UEFA Başkanı ve diğerlerinde gördüğüm bu öfkeyi, hayatımda daha önce hiç kimsede görmemiştim. Organize olmuş gibilerdi'' ifadelerini kullandı.

''ÇEKİLME KARARI BULAŞICI OLDU''

Perez şöyle devam etti: "Futbolu kurtarmak istiyorduk. Futbolun kurtulması gerekiyor. Biz bunu isterken, futbolu öldürmek istiyoruz gibi görüldü. Bu proje işe yaramadıysa, bir başka proje işe yarayacak.

Altı Premier Lig kulübünden biri, proje için pek ikna olmuş görünmüyordu. Bu diğerlerine de sıçradı, bulaşıcı oldu. Nadal, Federer'le oynarsa herkes izler ama dünyanın 80 numarasıyla oynarsa, kimse izlemez."

''ÖLMEDİ HAYATTA''

Projenin sona ermediğini belirten Perez, ''Juventus ve Milan, Avrupa Süper Ligi'nden ayrılmadı. Barcelona, şu anda konu üstünde düşünüyor. Süper Lig projesi ölmedi, hayatta. Sadece askıya aldık'' diye konuştu.

''TÜRKİYE'DEN BİR TAKIM GİRMEK İSTERSE PROBLEM OLUR''

Florentine Perez açıklamalarını, ''Diğer fikirlere de açığız ama mesela nispeten küçük bir ligden, örneğin Türkiye'den, bir takım lige girmek isterse problem olur. Çünkü para, daha büyük maçlardan, daha büyük rekabetlerden geliyor.

Bugün Andrea Agnelli'yle üç kez görüştüm. Bu işte birlikteyiz. Barcelona'yla da görüştüm, onlar da bizimle birlikteler. Sonuçta imzalanan sözleşmeler var. Premier Lig kulüpleri bu şekilde Süper Lig'den ayrılamaz. Şikayet etmeyeceğiz ama bir çözüm yolu bulacağız.

Haaland ve Mbappe gibi transferleri yapmak imkansız. Genel olarak söylüyorum, sadece Real Madrid için değil. Avrupa Süper Ligi olmadan bu mümkün değil. Kurucu kulüpler, bu projeye inanıyorlar. Avrupa Süper Ligi ölmedi. Çalışmaya devam edeceğiz. UEFA'dan gelecek misillemelerden korkmuyoruz'' ifadeleri ile noktaladı.

Etiketler
Avrupa Süper Ligi Real Madrid Süper Lig