Valilik arkasında duramadı, paylaşımı sildi... 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'nin ismini değiştirdiler: "Okul tarihine saygı"

Düzce Lisesi'nin ismi "15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi" olarak değiştirilmişti. Darbe girişiminin üzerinden geçen 7 yılın ardından okulun ismi tekrar değiştirildi ve Düzce Lisesi yapıldı. Valilik, değişikliğe Bakanlığın da destek verdiğini belirtti ve değişiklik için "okul tarihine saygı" dedi.

Valilik arkasında duramadı, paylaşımı sildi... 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'nin ismini değiştirdiler: "Okul tarihine saygı"

15 Temmuz 2016'daki FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, ülkede birçok önemli nokta ve kuruma "15 Temmuz" ismi verildi.

Düzce Lisesi'nin ismi de "15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi" olarak değiştirildi.

Darbe girişiminin üzerinden geçen 7 yılın ardından okulun ismi tekrar değiştirildi. Düzce Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, okulun adının eski ismi olan Düzce Lisesi yapıldığı duyuruldu.

VALİLİK: OKUL TARİHİNE BİR SAYGI GÖSTERGESİ

Valiliğin paylaşımında "15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'ne tekrar 'Düzce Lisesi' adının verilmesi, okul tarihine bir saygı göstergesi olmuştur. Şehrimize Hayırlı Olsun" ifadeleri kullanıldı.

Yayımlanan videoda konuşan Selçuk Aslan, isim değişikliğine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da kabul gördüğünü belirtti. Videoda, okulun tabelasının törenle değiştirildiği anlar da yer aldı.

Valilik arkasında duramadı, paylaşımı sildi... 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'nin ismini değiştirdiler: "Okul tarihine saygı" - Resim : 1

PAYLAŞIMI SİLİP AÇIKLAMA YAPTILAR

Düzce Valiliği, gece saatlerinde yaptıkları paylaşımı silip yazılı açıklama yaptı. Açıklamada 15 Temmuz isminin başka bir okula verildiği, o okulun adının da başka bir yere aktarıldığı belirtildi.

Valilik arkasında duramadı, paylaşımı sildi... 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'nin ismini değiştirdiler: "Okul tarihine saygı" - Resim : 2

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
15 Temmuz Düzce Okul Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)