'Sansür bülteni'nde çocuğa istismar skandalı! HDP'li Paylan'dan İletişim Başkanı Altun'a: Haber burada bitiyor, gerçek ne?

HDP'li Garo Paylan TBMM'de İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a 6 yaşında evlilik adı altında istismar edilmeye başlanan kadın hakkında 'dezenformasyon' bülteni adı verilen sansür bülteninde yer alan haberi sordu.

GERÇEK GÜNDEM /

Cumhurbaşkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Arşivleri Başkanlığı, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı bütçeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda görüşülüyor.

İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında istismar edilmesinin yarattığı infial TBMM'de de etkisini sürdürüyor.

"PROPAGANDA BAKANLIĞI KURULDU"

HDP Milletvekili Garo Paylan, İletişim Başkanlığı bütçesi hakkında aleyhte aldığı sözde 'dezenformasyon bülteni' çocuğa 'evlilik' adı altında yıllarca süren istismarın bültene nasıl yansıdığını aktararak İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a tepki gösterdi. 'Dezenformasyon' yasası ve beraberinde gelen 'dezenformasyon' bülteni sansür olarak kabul edilmiş ve Türkiye'deki demokratik çevrelerin eleştirilerine tepki çekmişti.

Garo Paylan, George Orwell'in 1984 isimli distopik romanında geçen ve gerçekleri değiştirme görevi olan Hakikat Bakanlığı'nı da hatırlattığı açıklamasında, "George Orwell 1984 romanında Hakikat Bakanlığı'nın tanımını yaptı ya işte tam o tanıma uygun bir bakanlık kuruldu: Propaganda bakanlığı. Gerçeğe aykırı her bilgiyi dezenformasyon olarak sayıyor ya Sayın Fahrettin Altun, her hafta dezenformasyon bülteni çıkarıyor. Bu bültenleri ben inceledim inanın pek çok dezenformasyon ile dolu" değerlendirmesinde bulundu.

"SİZE ULAŞAN BİLGİLER DAHİLİNDE BU GERÇEK Mİ?"

HDP'li Paylan, çocuğa işkenceye varan cinsel istismarın dezenformasyon bültenine yansıması hakkında ise, "Bir iki örnek vereceğim. Biliyorsunuz 6 yaşındaki çocuğumuzun istismar edilmesi ve cinsel saldırıya maruz bırakılması hakkında bir infial var. Hepimiz infial halindeyiz, bu meseleye çözüm arıyoruz değil mi? Bununla ilgili tek bir haber var dezenformasyon bülteninde. Ne diyor: 'Aile Bakanlığı 2 yıldır neredeydi? 6 yaşındakiyken istismar edilen kadına sahip çıkılmadı' iddiası hakkında dezenformasyon var diyor sayın İletişim Bakanı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde çocuğun nitelikli cinsel istismarı iddiasıyla açılan davaya müdahil olmuştur. Çocuğa sahip çıkılmıştır' diyor. Haber burada bitiyor. Size ulaşan bilgiler dahilinde bu gerçek mi? Yoksa dezenformasyon mu? Gerçek ne? Bu çocuğumuz 6 yaşında evlendiriliyor ve yıllarca cinsel istismara maruz bırakılıyor. 30 Kasım 2020'de Şiddet Önleme Merkezi'ne (ŞÖNİM) yani devlete başvuruyor. Savcılığa beni koruma altına alın diyor" diye konuştu.

Etiketler
Evlilik Ordu Fahrettin Altun HDP Garo Paylan