Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Cumhurbaşkanı adayı muhtemelen 13 Şubat'ta açıklanacak

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, altılı masanın cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat'ta açıklanmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Cumhurbaşkanı adayı muhtemelen 13 Şubat'ta açıklanacak

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'yle birlikte çalıştıkları altılı masanın cumhurbaşkanı adayının, 13 Şubat'ta açıklanabileceğini söyledi.

Saadet Partisi Konya Ocak ayı İl Divan Toplantısı il başkanlık binasında düzenlendi. Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan da katıldı.

“VATANDAŞ MİLLET İTTİFAKI’NI UMUT OLARAK GÖRÜYOR”

2023 seçimlerinin Türk siyasi tarihinin en kritik seçimi olacağını ifade eden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Türkiye’de gerçekleştirdikleri ziyaretlere ilişkin izlenimlerini aktardı.

Doğan, şunları kaydetti:

“İnsanımız bunalmış, nefes alamayacak vaziyette. Önümüzdeki seçime çok büyük anlam yüklüyorlar. Millet İttifakı üzerine titriyorlar. Vatandaş, bu ittifakı umut olarak görmüş. Bu ittifakta ‘Saadet Partisi varsa, Temel Bey varsa sorunlar çözülür’ diyorlar. Vatandaş, Saadet Partisi’ni sigorta olarak görüyor. Konya, Kayseri, Adana fark etmiyor. Her yerde sorun var artık. Eskiden de sorunlar vardı. Bugün konuştuğumuz sorunlar ilk kez farklı. Sorunlar önceden kontrol altındaydı. Bugün? Sorunlar, kontrolden çıkmış.

“6’LI MASANIN ADAYI MUHTEMELEN 13 ŞUBAT’TA AÇIKLANACAK"

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat tarihinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahiplendiğinde yapılacak toplantıda açıklanabileceğini kaydeden Mesut Doğan, “Seçime az kaldı. İnsanımız, Millet İttifakı’na sahip çıkacak. Siyaset normalleşecek. 6’lı masa ne yaptığını gayet iyi biliyor. Herkes kendi nefsini bir kenara almış, ülke için büyük fedakarlıklar yapıyor. Tarih, 6’lı masayı tarihe altın harflerle yazacak. Hangi alanda hangi adımlar atılacak hepsi hazır. 13 Şubat’ta bizim ev sahipliğimizde yapılacak toplantıda muhtemelen Cumhurbaşkanı adayı açıklanacak. Asıl Cumhur İttifakı’nın adayı kim olacak? Ne olursa olsun Cumhurbaşkanı seçilemeyecek. Biz, Saadet Partisi’yiz. Ayakkabı yalayanların değil, mürekkep yalayanların farkındayız. Sorumluluğumuzun farkındayız. Seçim, Millet İttifakı’nın galibiyetiyle sonuçlanacak. Bu, gençlerimize en büyük hediyemiz olacak” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da 13 Şubat’ı işaret ederek, "İsim belirlenirse açıklanabilir" demişti.

Kulislerde altılı masa kurmaylarının "Büyük olasılıkla adayın ismi 13 Şubat’ta açıklanmaz. Ancak açıklanmasa bile, kim olduğu netleşmiş olur" dediği biliniyor: "Masanın tarafları olarak 13 Şubat’ta adayın belirlenmesini bekliyoruz. Sonraki günlerde de bu isim kamuoyuyla paylaşılacak. 'Geçiş Süreci Yol Haritası' da ismi belirlenen aday tarafından yine 13 Şubat sonrası açıklanabilir."

Etiketler
Millet İttifakı Altılı masa Saadet Partisi