Perde arkasında konuşulanlar: 'Rasyonel AKP'liler bile işin abartıldığını söylediler'

Gazeteci Erdal Sağlam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sert söyleminin yaklaşan yerel seçimler nedeniyle ortaya çıktığının AKP'lilerce de kabul edildiğini belirtti: "Ancak sonuçlarını görünce, rasyonel AKP'liler bile işin abartıldığını söylediler."

Perde arkasında konuşulanlar: 'Rasyonel AKP'liler bile işin abartıldığını söylediler'

10 Haber yazarı Erdal Sağlam, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail - Filistin hattındaki çatışmalarla ilgili olarak kullandığı "Ey İsrail, sen bir örgüt olabilirsin çünkü bu Batı'nın sana borcu çok ama Türkiye'nin sana borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil toprağını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur" ifadesini değerlendirdi.

Seçim sonrası Batı ile ilişkileri iyileştirmek için yola çıkıldığının, ekonomi programının başarısı için zaten bunun şart olduğunun görüldüğünü söyleyen Sağlam, "Ama Batı ile ilişkilerde son dönemde tıkanıklık yaşanıyordu. Hamas saldırısıyla başlayan, İsrail'in insan haklarını hiçe sayan, acımasız yanıt vermeye devam ettiği savaşın ilk günlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavrı dikkat çekiciydi. 'İtidalli' denilen bir tavır sergileyince gerçekten Batı ile ilişkileri iyileştirme kararı verdiği sanılmıştı" dedi.

Sağlam, şöyle devam etti:

"(...) Ancak dünkü Hamas demeci, hem diplomatik olarak hem de ekonomik olarak sonuçları olacak bir söylem olarak ortaya çıktı. Bu sert söylemin yaklaşan seçimler nedeniyle ortaya çıktığını AKP'liler de kabul ediyor. Ancak sonuçlarını görünce, rasyonel AKP'liler bile işin abartıldığını söylediler.

Piyasanın buna verdiği ilk tepki BİST’te iki kez devre kesicinin devreye girmesi ve büyük bir düşüş olarak ortaya çıktı. Son dönemde BİST’e katılımcı sayısının çok arttığını, AKP’lilerin yoğun olarak bu piyasada bulunduğunu düşünürsek, siyasi sonucu olması kaçınılmaz. (...)"

Yazının tamamı.

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan AKP İsrail Filistin