Selvi: Erdoğan'ın duygusal olduğunu zannetmeyin

AKP'ye yakın gazeteci Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail - Filistin hattındaki çatışmalarla ilgili konuşurken ünlü şairlerden alıntılar yaptığını belirttikten sonra "Duygusal olduğunu zannetmeyin" ifadesini kullandı.

Selvi: Erdoğan'ın duygusal olduğunu zannetmeyin

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail - Filistin hattındaki çatışmalara yönelik çıkışlarını değerlendirdi.

Partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında İsrail'e yönelik olarak "Sen bir örgüt olabilirsin çünkü bu Batı'nın sana borcu çok ama Türkiye'nin sana borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil toprağını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur" gibi ifadeler kullanan Erdoğan, bununla birlikte Nazım Hikmet'ten Abdurrahim Karakoç'a dek birçok ünlü şairden alıntılar yapmıştı.

- "Çocuklara kıymayın efendiler."

- "Can sıkmaya yetiyor canlı kalmış ölüler."

- "Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde... Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu."

"Hüzünlüydü. Nasıl olmasın ki?" diye soran Selvi, devamında ise şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duygusal olduğunu zannetmeyin. Gazzeli çocukların vahşice katliamı karşısında gözyaşı döktüğünden kuşkum yok. Öldüğü zaman tanınsın diye çocukların isimleri kollarına yazılıyor.

Bu vahşetin ötesi var mı? Ama Erdoğan bir devlet adamı. Savaşın bitmesi ve barışın tesisi için önerilerini sıraladı. İlk başta da ateşkesin sağlanmasını önerdi. Katliamlarını devam ettirmesi için İsrail’e sınırsız destek veren medeni Batı’ya rağmen Erdoğan 'Barış' dedi. (...)"

Yazının tamamı.

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan İsrail Abdulkadir Selvi