MHP’li Feti Yıldız’dan HSK Seçimi Öncesi Kritik Mesaj
TBMM'de yapılacak Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyelik seçimi öncesinde bir açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, masumluk karinesine dikkat çekerek ‘Delillerin vasıtasız olduğu, koruyucu adaleti kuran hukuk devletinde tatbikatın içindeki kişilerin vicdanına emanetiz’ vurgusu yaptı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, sosyal medya hesabı X üzerinden dikkat çeken bir açıklama yaptı.
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyelik seçimi öncesinde paylaşım yapan Yıldız ‘Doğal hakimlerin görev aldığı, duruşmaların aleni, delillerin vasıtasız olduğu, koruyucu adaleti kuran hukuk devletinde tatbikatın içindeki kişilerin hukuk bilgisi ve vicdanına emanetiz’ dedi.

Masumiyet karinesi ve şüpheden sanık faydalanır ilkesine dikkat çeken Yıldız, seçilecek kişilere başarılar diledi.

'KORUYUCU ADALETİ KURAN DEVLETE EMANETİZ'
Yıldız’ın paylaşımda şu ifadeler yer aldı:
Bugün TBMM de HSK üyelerinin seçimi yapılacak. Suçsuzluk karinesinin esas alındığı, şüpheden sanığın faydalandığı, kimsenin kendini suçlamaya zorlanmadığı, bağımsız ve tarafsız mahkemelerde doğal hakimlerin görev aldığı, duruşmaların aleni, davaların makul sürede sonuçlandığı, delillerin vasıtasız olduğu, insan haklarına saygı duyan, koruyucu adaleti kuran, yargı denetimine bağlı olan hukuk devletinde; Tatbikatın içindeki kişilerin hukuk bilgisi ve vicdanına emanetiz.
Bir hakimde olması gereken vasıflar Mecelle’de sıralanmıştır. Bir bakıma hakimliğin meslek kurallarıdır. Hâkim; hakîm, fehîm, müstakîm, emîn, mekîn ve metîn olmalıdır. (hakim; bilgin, zeki, doğru, güvenilir, vakar sahibi, sağlam olmalıdır. Seçilecek arkadaşlara başarılar diliyorum.
Bugün TBMM de HSK üyelerinin seçimi yapılacak.
— Feti Yıldız (@YildizFeti) May 20, 2025
Suçsuzluk karinesi’nin esas alındığı, şüpheden sanığın faydalandığı,
kimsenin kendini suçlamaya zorlanmadığı,
bağımsız ve tarafsız mahkemelerde
doğal hakimlerin görev aldığı,
duruşmaların aleni,
davaların makul sürede…
MHP'li Feti Yıldız'dan ‘İnfaz Kanunu’ Çağrısı, ‘Daha Fazla Ertelenemez’Siyaset
MHP’li Feti Yıldız’dan Dikkat Çeken 'Kısmi Af' Çıkışı! 'Yüzlerce Kişi Arıyor' Diyerek AçıkladıSiyaset